Вести - Образовање

У ОПШТИНИ НЕГОТИН ОБЕЛЕЖЕН САВИНДАН

Петак, 27. Јануар 2023.
 

У част првог српског архиепископа, просветитеља, утемељивача и заштитника школства, дипломате и државника, свечаним чином резања славског колача и пригодним културно-уметничким програмима, образовно-васпитне установе на територији наше општине, обележиле су Савиндан.

Детаљније

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У ВРТИЋУ „ПЧЕЛИЦА“

Понедељак, 26. Децембар 2022.
 

Вишегодишњем улагањем у Предшколску установу „Пчелица“ у Неготину отклоњени су бројни проблеми са којима су се суочавали, створени бољи услови за боравак деце као и рад запослених у овој установи. Радови на реконструкцији четири тоалета у јасленом делу вртића који су финансирани из буџета Општине Неготин, приведени су крају.

 

Детаљније

НОВИ КОТАО У ОШ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ“ У УРОВИЦИ

Среда, 21. Децембар 2022.
 

У Основној школи“ Бранислав Нушић“ у Уровици уградњом новог котла на пелет, решен је дугогодишњи проблем који је ова установа имала са грејањем. Реализација овог пројекта, уз подршку Министарства за заштиту животне средине, омогућила је прелазак на еколошки прихватљивији енергент и тиме допринела унапређењу квалитета ваздуха.

Детаљније

НАБАВКА СМАРТ ТЕЛЕВИЗОРА У НЕГОТИНСКОМ ВРТИЋУ ПЧЕЛИЦА

Четвртак, 17. Новембар 2022.
 

Предшколска установа „Пчелица“ од данас је комплетно опремљена смарт телевизорима који ће помоћи у реализацији пројекта „Године узлета“ који се спроводи и у нашем вртићу. Набавка 13 телевизијских апарата марке Fox, у износу од 185.000 динара,  финансирана је из буџета Општине Неготин.

Детаљније

ЕКОЛОШКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

Среда, 09. Новембар 2022.
 

Ученици Неготинске гимназије у сарадњи са неготинским образовним установама, и уз подршку локалне самоуправе, наставили су са реализацијом пројекта Ученичког парламента на тему очувања животне средине. Након недавно спроведене акције уређења Парк шуме у насељу Цвећара коју су реализовали са вршњацима из Техничке школе, данас су малишанима из предшколских група Дечјег вртића Пчелица указали на значај чувања животне средине.

Детаљније

УЧЕНИЦИ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ У ПОСЕТИ ВИНАРИЈИ МАТАЉ

Уторак, 27. Септембар 2022.
 

Пољоприредна школа „Рајко Боснић“ са домом ученика у Букову ове године је први пут уписала ученике који су се определили за један од два смера који су у систему дуалног образовања. Реч је о смеровима виноградар-винар и израђивач хемијских производа, а стручна пракса спроводиће се у сарадњи са винаријама Матаљ и манастира Буково, и Компанијом Еликсир Прахово. Ученици прве године који се школују на смеровима винар-виноградар и пољопривредни техничар, данас су са својим професорима присуствовали часу упознавања са процесом обраде грожђа и производње вина у Винарији Матаљ.

Детаљније

ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Петак, 29. Јул 2022.
 

Данас је у скупштинској сали приређен пријем за ученике генерације и ђаке који су у школској 2021/22 години на републичким такмичењима, смотрама,фестивалима, изложбама и конкурсима освојили прво, друго и треће место. Председник Владимир Величковић је поздрављајући најбоље ђаке рекао су понос наше општине и да нас сваки њихов постигнути успех радује и уједно поручио да наставе тим путем иако није лак.

Детаљније

ПЛЕС МАТУРАНАТА 2022

Петак, 20. Мај 2022.
 

Матуранти су после двогодишње паузе, поново заплесали уз звуке кадрила на централном градском тргу у Неготину. Тачно у подне, 156 ученика завршних разреда четири неготинске средње школе, плесало је у светло плавим и црвеним мајицама и са кишобранима заједно са матурантима из градова широм Србије.

Детаљније

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВРТИЋА

Понедељак, 21. Март 2022.
 

Скромно у присуству малобројних гостију, најближих сарадника, запослених и малишана, Предшколска установа „Пчелица“ обележила је данас дан установе. Свечаној академији и програму који је поводом 61.годишњице рада  припремила припремно-предшколска група вртића присуствовао је и Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

Детаљније

БРАНКО РУЖИЋ, МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ У ПОСЕТИ НЕГОТИНУ

Петак, 01. Октобар 2021.
 

Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Бранко Ружић министар просвете науке и технолошког развоја Владе Републике Србије на пријему уприличеном у кабинету председника разговарали су о неготинском образовању и подршке ресорног министартсва у реализацији важних инвестиција, посебно реконструкције најстарије образовне институције у Неготинској Крајини. Пријему су присуствовали и Богдан Гугић, заменик председника Општине, мр Милан Уруковић, председник СО Неготин.

Детаљније

Видео вести

18.12.2012 - Дочек на градском тргу у Неготину

Погледајте

07.09.2011 - Добро дошли у Неготин

Погледајте

22.01.2010 - Музика Мокрањца путује светом

Погледајте

28.01.2010 - Реновирана зграда биоскопа „Крајина“

Погледајте

01.02.2010 - Трибина Еколошког друштва “Бадем”

Погледајте

03.02.2010 - Почело грејање у Хали спортова

Погледајте

09.03.2010 - Нови кошеви у Хали спортова

Погледајте

19.03.2010 - Одбојкашке лопте основцима

Погледајте

29.03.2010 - "Сусрети села" почели у Јабуковцу

Погледајте

31.05.2010 - КУД "Стеван Мокрањац"

Погледајте

29.07.2010 - Поломљене клупе у парку

Погледајте

14.09.2010 - Дани Европске баштине на Рајачким пимницама

Погледајте

22.11.2010 - Завршени радови у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу

Погледајте

15.08.2013. - Позив КИРС

Погледајте

15.09.2014. - Изјава председника Општине Неготин поводом поплава

Погледајте