Вести - Локална самоуправа

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР НЕГОТИН ДОБИО ВОЗИЛО ЗА ПРЕВОЗ ПАЦИЈЕНАТА НА ДИЈАЛИЗУ

Петак, 15. Октобар 2021.
 

Возни парк Здравственог центра Неготин, од данас је богатији за возило које је намењено за превоз пацијената са дијализе. Возило марке DACIA DUSTER набављено је средствима из општинског буџета, а како је данас најавио, Владимир Величковић, председник Општине Неготин који је са замеником Богданом Гугићем посетио неготинску здравствену установу, планирано је да се идуће године набаве још два аутомобила.

Детаљније

ДРАГАН СТЕВАНОВИЋ, ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ РАЗГОВАРАО СА НЕГОТИНСКИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

Уторак, 12. Октобар 2021.
 

Драган Стевановић, државни секретар Министарства привреде Републике Србије данашњу посету Неготину, започео је обиласком трговинског предузећа „Александровић“ из Самариновца које послује већ тридесет година и у својих 14 малопродајних објеката упошљава преко 220 радника. У пратњи Владимира Величковића, председника Општине Неготин, Богдана Гугића заменика председника и Милана Уруковића, председника СО Неготина обишао је и Предузећe за прераду меса „Лаки“ и Компанијy „Спајић“ која извози преко 95 процената своје производње.

Детаљније

ИЗВОРНО ИЗ КРАЈИНЕ

Петак, 08. Октобар 2021.
 

Етно сајам под називом „Изворно из Крајине“, манифестација која за циљ има очување традиције, и развој руралног туризма, отворен је данас у Неготину, у присуству предстваника пољопривредних стручних служби из целе земље, великог броја туристичких организација и излагача. У организацији пољопривредних стручних служби из Књажевца, Зајечара и Неготина домаћина, под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и подршку Града Зајечара, општина Књажевац и Неготина етно сајам који је први пут организован 2019.године на Голији, отворио је Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде за рурални развој. Отварању су присуствовали Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Бошко Ничић, градоначелник Зајечара и Милан Ђокић, председник Општине Књажевац.

Детаљније

РАДОВИ У САМАРИНОВЦУ

Четвртак, 07. Октобар 2021.
 

Реконструкција Дома културе у Месној заједници Самариновац у завршној је фази. Вредност радова, који су се одвијали у фазно у претходних неколико година, износила је 7,5 милиона динара. Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника општине обишли су Дом културе у Самариновцу и радове на локалном путу Неготин- Самариновац које изводи Предузеће за путеве „Штрабаг“ - огранак у Зајечару.

Детаљније

ПОСТАВЉЕН НОВИ ВОД ОД МАЛЕ КАМЕНИЦЕ КА ДУПЉАНУ

Среда, 06. Октобар 2021.
 

Екипе Електродистрибуције Тимок ових дана ангажоване су на постављању нове електромреже од Мале Каменице ка Дупљану, чиме ће се отклонити вишегодишњи проблем у снабдевању електричном енергијом који имају мештани ових села. Вредност радова износи 15 милиона динара.

Детаљније

МОБИЛНИ МАМОГРАФ ДО 15. ОКТОБРА У НЕГОТИНУ

Среда, 06. Октобар 2021.
 

У сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Министарством здравља и Фондом Б92, компанија Гранд кафа започиње кампању у циљу едукације жена о важности превентивних прегледа под називом „Хајде да имамо времена за преглед“. У оквиру кампање биће реализоване бројне активности везане за промоцију здравља. Имајући у виду да је рак дојке најчешћи малигни тумор код жена у Србији, циљ акције је подизање свести о важности ране дијагностике и редовних медицинских прегледа.

Детаљније

МИНИСТАР ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР У ПОСЕТИ НЕГОТИНУ

Среда, 06. Октобар 2021.
 

Министар здравља Републике Србије Златибор Лончар је, у оквиру посете Здравственом центру Неготин на састанку коме су поред руководство неготинске здравствене установе присуствовали Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић заменик председника, разговарао je о начинима унапређења рада здравствене установе и услова пружања здравствене заштите у општини Неготин.

Детаљније

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ДА НАС ПРАТИ ДОБАР ГЛАС 2“

Уторак, 05. Октобар 2021.
 

Министарство културе и информисања Републике Србије трећу годину заредом је подржало пројекат којим је Општина Неготин аплицирала на конкурс „Градови у фокусу“. Ове године пројекат „Да нас прати добар глас 2“ који се састоји од замене светларника-дрвеног портала на јужном фасадном зиду Дома културе, реконструкције тоалета и мокрих чворова у згради и замене столарије на Управној згради Музеја Крајине, надлежно министарство је подржало са пет милиона динара а учешће локалне самоуправе износиће око 1,5 милион динара.

Детаљније

ВЕЉКОВО ИГРАЛИШТЕ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ДЕЦУ ИЗ НАСЕЉА

Уторак, 05. Октобар 2021.
 

У насељу Вељко Влаховић завршено је прво од укупно пет игралишта која ће ове године бити реконструисана захваљујући сарадњи локалне самоуправе и компаније Еликсир Група и донацији у износу од 100 милиона динара.

Детаљније

ПРВА ФАЗА НАВОДЊАВАЊА НЕГОТИНСКЕ НИЗИЈЕ ПОЧИЊЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Понедељак, 04. Октобар 2021.
 

Бранислав Недимовић,министар пољопривреде, водопривреде и шумарства у оквиру данашње посете општини Неготин посетио је ДОО „Уљарица Нова“ где је са Владимиром Величковићем, председником Општине Неготин, Богданом Гугићем, замеником председника и Миланом Уруковићем, председником СО Неготин, разговарао са пољопривредницима.

Детаљније

Видео вести

18.12.2012 - Дочек на градском тргу у Неготину

Погледајте

07.09.2011 - Добро дошли у Неготин

Погледајте

22.01.2010 - Музика Мокрањца путује светом

Погледајте

28.01.2010 - Реновирана зграда биоскопа „Крајина“

Погледајте

01.02.2010 - Трибина Еколошког друштва “Бадем”

Погледајте

03.02.2010 - Почело грејање у Хали спортова

Погледајте

09.03.2010 - Нови кошеви у Хали спортова

Погледајте

19.03.2010 - Одбојкашке лопте основцима

Погледајте

29.03.2010 - "Сусрети села" почели у Јабуковцу

Погледајте

31.05.2010 - КУД "Стеван Мокрањац"

Погледајте

29.07.2010 - Поломљене клупе у парку

Погледајте

14.09.2010 - Дани Европске баштине на Рајачким пимницама

Погледајте

22.11.2010 - Завршени радови у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу

Погледајте

15.08.2013. - Позив КИРС

Погледајте

15.09.2014. - Изјава председника Општине Неготин поводом поплава

Погледајте