Вести - Локална самоуправа

ОБАВЕШТЕЊЕ

Уторак, 21. Мај 2024.
 

Републички хидрометеоролошки  завод је проследио упозорење  за подручје Србије на временске непогоде у последњој декади маја које ће се често одликовати честим пљусковима са грмљавином, локално праћених градом и олујним ветром. Жуто и наранџасто упозорење очекује се на целој територији Републике Србије у уторак 21.05.2024. године , с обзиром да се предвиђа дестабилизација времена и већа количина падавина 20 до 40 тт, нарочито у централној и јужној Србији. У четвртак 23.маја се прогонозира да област са највећим интезитетом од обилних падавина буде источна Србија, док ће у осталим крајевима интезитет и честина грмљавинских развоја слабити.

Детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАТОЈ ДОЗВОЛИ ЗА УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ - ОДЕЉЕЊЕ ЗА УРБАНИЗАМ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Петак, 17. Мај 2024.
 


Преузмите: Обавештење

Детаљније

ПОЧЕЛА ХИТНА САНАЦИЈА

Уторак, 14. Мај 2024.
 

На данашњој 4. Ванредној седници Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, којом је председавао командант Штаба Владимир Величковић, разматран је извештај Стручно-оперативног тима који је претходних дана обишао сва места на територији наше општине погођена елементарном непогодом у ноћи између 8. и 9.маја, и усвојен је предлог за хитну санацију настале штете на инфраструктури.

Детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ

Уторак, 14. Мај 2024.
 

На данашњој 4. ванредној седници Штаба за ванредне ситуације донет је закључак да грађани могу пријавити штету од елементарне непогоде, како на грађевинским и помоћним објектима, тако и на пољопривредном земљишту и газдинству, до петка 17.маја, у просторијама Услужног центра или у канцеларији бр. 73 у згради Општине Неготин.

Детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОРОДИЉЕ У ВЕЗИ ПРАВА НА НАКНАДУ ЗАРАДЕ ЗА ВРЕМЕ ПОРОДИЉСКОГ ОДСУСТВА И ОДСУСТВА СА РАДА РАДИ НЕГЕ ДЕТЕТА

Уторак, 14. Мај 2024.
 

ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ КОРИСНИЦЕ ПРАВА НА НАКНАДУ ЗАРАДЕ ЗА ВРЕМЕ ПОРОДИЉСКОГ ОДСУСТВА И ОДСУСТВА СА РАДА РАДИ НЕГЕ ДЕТЕТА КОЈЕ СУ КОРИСТИЛЕ ТРУДНИЧКО БОЛОВАЊЕ,  ДА МОГУ ПОДНЕТИ СВОЈЕ ЗАХТЕВЕ ЗА УСКЛАЂИВАЊЕ ПРАВА на накнаду зараде за време породиљског одуства и осуства са рада ради неге детета  СА ОДЛУКОМ УС РС, БР. IUz-60/2021 („Сл.гласник РС“, бр. 11/24).

ЗАХТЕВИ СЕ ПОДНОСЕ Општинској управи општине Неготин, Одељењу за друштвене делатности, привреду и разво, најкасније до 14.августа 2024.год.


Преузмите: Обавештење

Детаљније

12. МАЈ, ДАН ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Недеља, 12. Мај 2024.
 

Свечана седница Скупштине општине Неготин поводом 12.маја, Дана општине Неготин одржана је дана у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“. Свечаности су присуствовали бројни гости међу којима су били епископ тимочки, Господин Иларион, Петар Данев, конзул Републике Бугарске, мр Владимир Станковић, начелник Борског уоравног округа, председници и представници општина и скупштина општина, привредних колектива, образовних установа и бројни грађани општине Неготин.

Детаљније

ОТВОРЕН 17. САЈАМ МЕДА И ВИНА

Субота, 11. Мај 2024.
 

У Неготину је данас отворен 17. Сајам меда и вина под називом „Они виде мед и вино“ који уз подршку Министарства туризма и омладине и Општине Неготин, у сарадњи са Удружењем винара Неготинске Крајине и Удружењем пчелара „Хајдук Вељко“ организује Туристичка организација општине Неготин. Дводневни сајам је отворио Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

Детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН КОЈИ СУ ПРЕТРПЕЛИ ШТЕТУ ПОСЛЕ НЕВРЕМЕНА 08. и 09.05.2024.године

Субота, 11. Мај 2024.
 

У вечерњим часовима дана 08. на 09. маја текуће године део територије општнне Неготин захватило је јако невреме праћено обилним падавинама и градом. Ситуацином центру за обавештавање општине Неготин као и руководству општине 9. маја стизале су на десетина пријава грађана са угроженог подручја ради пријаве насталих штета како на путној инфраструктури, пољопривредним културама тако и појединачних случајева угрожавања стамених објеката.

Преузмите: Формулар за пријаву штете од поплаве

Детаљније

ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ КУЋА И СТАНОВА

Петак, 10. Мај 2024.
 

Владимир Величковић, председник Општине Неготин је данас доделио 135 закључених уговора грађанима који су се са свом потребном документацијом пријавили на Јавни конкурс за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа. Укупно је пристигло 152 пријаве.

Детаљније

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ДЕЛУ ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Четвртак, 09. Мај 2024.
 

На данашњој 3. ванредној седници Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, којом је председавао командант Штаба, председник општине Неготин Владимир Величковић, заказанoj због елементарне непогоде изазване великом количином падавина на територији општине Неготин и материјалне штета настале на инфраструктури и пољопривредном земљишту, на основу процене ризика и очекиваног даљег развоја ситуације на подручју угроженом од обилних кишних падавина, (појавом бујичних вода, града, и др) и насталој штети и санацији проглашена је ванредна ситуација на делу територије општине Неготин која обухвата следеће МЗ: Чубра, Речка, Мокрање, Рогљево, Рајац, Александровац, Вратна, Црномасница, Јасеница као и насеља Братујевац, Бадњево, Буково, у циљу предузимања хитних и опертивних мера заштите и спасавања и санације штете на угроженом подручју.

Детаљније

Видео вести

18.12.2012 - Дочек на градском тргу у Неготину

Погледајте

07.09.2011 - Добро дошли у Неготин

Погледајте

22.01.2010 - Музика Мокрањца путује светом

Погледајте

28.01.2010 - Реновирана зграда биоскопа „Крајина“

Погледајте

01.02.2010 - Трибина Еколошког друштва “Бадем”

Погледајте

03.02.2010 - Почело грејање у Хали спортова

Погледајте

09.03.2010 - Нови кошеви у Хали спортова

Погледајте

19.03.2010 - Одбојкашке лопте основцима

Погледајте

29.03.2010 - "Сусрети села" почели у Јабуковцу

Погледајте

31.05.2010 - КУД "Стеван Мокрањац"

Погледајте

29.07.2010 - Поломљене клупе у парку

Погледајте

14.09.2010 - Дани Европске баштине на Рајачким пимницама

Погледајте

22.11.2010 - Завршени радови у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу

Погледајте

15.08.2013. - Позив КИРС

Погледајте

15.09.2014. - Изјава председника Општине Неготин поводом поплава

Погледајте