Среда, 17. Новембар 2021.

ВЛАДИМИР ВЕЛИЧКОВИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

На данас одржаној конститутивној седници Скупштине општине Неготин изабрани су законодавни и извршни органи Општине Неготин. Након извештаја Изборне комисије општине Неготин о спроведеним изборима за избор одборника СО Неготин који је презентовала Јасна Лазић Радосављевић, председник ИК , потврђени су мандати 45 одборника локалног парламента, 38 одборника листе „Александар Вучић- За нашу децу-Ивица Дачић“, шест одборника листе Крста Станковић Њењуловић- Народна странка и једног одборника Савеза 90/зелених Србије- Милош Симић.

  

  
 
За председника локалног парламента изабран је мр Милан Уруковић, магистар наука у области заштите на раду,који је ову функцију обављао и у претходном мандату, за заменика председника, Драгиша Ивковић, дипломирани инжењер прехрамбене технологије. На данашњој седници Иван Вељковић, мастер правник постављен је за секретара СО Неготин.

  
 
„ У овој Скупштини у којој имамо 38 представника коалиције окупљене око Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, којој и сам припадам, затим шест одборника Народне странке и једног одборника Савеза 90/зелених Србије, залагаћу се за конструктиван и ефикасан рад. Мислим да је то опредељење и свакога од вас. Међу одборницима овог скупштинског сазива има људи којима рад локалног парламента није стран. Хоћу да кажем да су многи већ имали мандате и да имају искуства када је рад Скупштине у питању. Онима који су први пут у одборничким клупама желим да се брзо привикну на правила по којима Скупштина функционише и успешну сарадњу. Почев од надлежности доношења буџета и утврђивања изворних прихода Општине, што је од виталног значаја за будући развој наше заједнице, до свих других основних надлежности локалне власти које су нам поверене. У то име вам још једном честитам и желим успешан четворогодишњи мандат овог сазива Скупштине општине Неготин.“ изјавио је мр Милан Уруковић, председник СО Неготин.
 
  
 
Већином гласова присутних одборника за председника Општине Неготин изабран је Владимир Величковић, дипломирани педагог физичке културе, први са листе „Александар Вучић- За нашу децу- Ивица Дачић“ који је ову функцију обављао и у претходном мандату. За заменика председника Општине изабран је Богдан Гугић, дипломирани хемичар.

  
 
„ Поверење које сте нам указали на локалним изборима 17. октобра потврда је ваше жеље да и у наредне четири године наставимо да радимо одговорно, поштено и домаћински, као што смо то до сада и чинили. Наша визија за опоравак и напредак наше општине добила је зелено светло, у виду 75 процената освојених гласова и 38 одборничких места. Грађани општине Неготин изабрали су политику која ће омогућити стварање нових радних места, развој Индустријског парка, Луке Прахово, долазак инвеститора, развој пољопривреде кроз улагања у комасацију, наводњавање, субвенције пољопривредницима, развој туризма, културе, образовања, спорта. Предстоји нам озбиљан посао у свим сферама, али првенствено у привреди, пољопривреди и туризму, јер ћемо на тај начин створити погодно тло за јачање постојећих привредних и пољопривредних субјеката, долазак нових инвеститора, отварање нових радних места и што је најважније повратак људи. У претходном периоду доста смо радили на припреми капиталних пројеката чију реализацију очекујемо у овом мандату. Само на тај начин спречићемо даљи одлазак првенствено младих људи, а верујем да ћемо успети да привучемо и друге да дођу да живе овде и то кроз стварање и додатних садржаја који ће унапредити квалитет живота. Захваљујући подршци државе, нашег председника Александра Вучића и наше Владе, Неготинска Крајина биће боље место за живот. Ми смо озбиљни људи, породични и одговорни. Људи којима функција представља одговорност и част. У изборној утакмици борили смо се не нападајући друге, већ стварајући планове за напредак општине, зарад наше деце. И знам драги суграђани да сте храбро, чистог срца и образа, гласали за будућност и да сте из тог разлога заокружили коалицију Александар Вучић-За нашу децу-Ивица Дачић.“ поручио је Владимир Величкоивћ, председник Општине Неготин.

  
 
За чланове Општинског већа изабрани су Милоје Банковић, дипломирани економиста , Драган Радосављевић, дипломирани инжењер пољопривреде, Зоран Пуслојић, лекар специјалиста интерне медицине и гастроентерологије и хепатологије, Далибор Машић, спортски радник, Татјана Панић, економиста, Љутица Јовановић, дипломирани економиста, и Милош Гагић, дипломирани инжењер индустријске информатике.