Петак, 04. Јун 2021.

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИЈЕ СТУДЕНТИМА И ЂАЦИМА

У великој сали СО Неготин данас је приређено свечано уручење уговора студентима и ученицима средњих школа, овогодишњим стипендистима Општине Неготин. Уговоре је уручио Владимир Величковић, председник Општине Неготин. У буџету општине Неготин за  школску 2020/2021. годину за  стипендирање студената и ученика опредељено је 2.500.000 динара. 

  

Гледамо да уложимо у младе, па смо средства за ове намене у односу на прошлу годину са два милиона повећали на 2,5 милиона динара. Ако гледамо реално, сматрам да је то мало, али ако посматрамо број ученика који добијају стипендију, а ове године их је 31, види се да тај број расте. Оно што је најбитније у свему је наша захвалност пре свега родитељима, просветним радницима и овој деци која желе да надограђују себе, да постану добри људи и стручњаци у позиву за који се школују. Циљ је да се врате и своје професионалне каријере наставе овде, а ми ћемо настојати да им обезбедимо услове.“ изјавио Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

За школску 2020/2021. годину у општини Неготин додељене су  три стипендије студентима високошколских установа који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог степена чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и 28  стипендија ученицима средњих школа чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, који нису поновили ниједан разред, на основу просечне оцене успеха постигнут у претходној години школовања средњег образовања и постигнутих резултатима за освојено прво, друго или треће место на републичким такмичењима, међународним такмичењима, или смотрама која се налазе у Календару такмичења средњих школа Министарства просвете, науке и технолошког развоја из претходне године школовања, а за ученике прве године доказ о оствареном успеху из осмог разреда основне школе не мањи од 4,50 за ученике. Утврђен је износ стипендија од 7.000 динара месечно за студенте и 4.000  динара месечно за ученике средњих школа, а исплаћује се у 10 месечних рата.

  



* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.