Среда, 07. Јул 2021.

УРЕЂЕНА ГЛАВНА УЛИЦА У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ УРОВИЦА

Уређењем главне улице у Месној заједници Уровица, у дужини од 1700 метара, у нашој општини је почела  сезона  радова на крпљењу и пресвлачењу локалних путева и улица у месним заједницама. Завршетак радова јуче је, са представницима Савета месне заједнице, обишао Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


 „У Уровици су постављене прве количине асфалта у овој сезони у оквиру крпљења и пресвлачења локалних путева и улица. Овде је обављен и највећи посао с обзиром да се ради о километар и 700 метара главне улице познатој као Ваља Маре. Радови на путној инфраструктури наставиће се у тимочком делу општине. Ова година ће бити успешна за нас и верујем да ћемо успети да одговоримо захтевима месних заједница и мештана наших села. У нашој општини, поред ових радова, уз помоћ државе спровешће се  велике инвестиције у путну инфраструктуру, од којих издвајам најбитније правце ка Зајечару и граничним прелазима Мокрање и ХЕ „Ђердап2“. Очекује нас радно лето и пуно нових километара реконструисаних путева и улица што ће побољшати квалитет живота наших грађана.“ поручио је у Уровици Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


Главна улица у Уровици реконструисана је захваљујући средствима локалне самоуправе и мештана села. За пресвлачење асфалтом улице Ваља Маре, у дужини од 1,7 км укупне вредности 9.500.000 динара из општинског буџета је издвојено 5.605.000 док су мештани прикупили 3.895.000 динара.    


„ Хтео бих да се, у име Месне заједнице Уровица, пре свега захвалим мештанима који су својим добровољним прилогом омогућили да се ова  улица асфалтира. Велико хвала  упућујем локалној самоуправи, председнику Владимиру Величковићу и заменику председника Богдану Гугићу, с обзиром да су из општинског буџета издвојена средства за асфалтирање 1000 метара а преосталих 700 метара асфалтирано је добровољним прилозима мештана. Без пута нема живота а ова улица је асфалтирана давно,пре 40 година и била је пуна рупа и могу да кажем да смо презадовољни овим радовима.“ истакао је Јован Дидић, председник Савета МЗ Уровица и додао да је у плану да се уреди и простор зелене пијаце заједничким снагама локалне самоуправе и мештана села.


За крпљење и пресвлачење локалних путева и улица на територији општине Неготин из буџета Општине Неготин  је издвојено 36.192.600 динара а планирано је да се ове године улице у селима уреде и захваљујући донацији „Еликсир групе“.


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.