Петак, 23. Децембар 2022.

УРЕЂЕН ПЛАТО У ЦЕНТРУ ГРАДА

Захваљујући донацији Еликсир Фондације, у оквиру иницијативе Компаније „Еликсир Група“ Elixir Group и Општине Неготин „За напредак Неготинске Крајине- сложно“ обновљен је још један део нашег града, плато код Еликсир Фондације и Хотела Београд. Реконструкција трга на К.П. бр. 858/1 и 1834/1 износила је 4.498.710,00 динара. До краја године на овом простору биће постављени и стубићи и клупе а садња предвиђених садница биће реализована на пролеће.

 

 

„Велико хвала Компанији „Еликсир“ за све акције које су спровели током ове и претходних година а надам се да ћемо у будућности имати још бољу сарадњу, ако је могуће да буде боља од досадашње. Као неко на челу локалне самоуправе могу да будем поносан и срећан што на територији наше општине имамо компанију која је присутна у свим сегментима, и привредног развоја и друштвеног деловања и која разуме потребе наших суграђана. Желим им да буду још бољи јер је тада и локална самоуправа на правом путу и да нас очекују још успешнији дани.“, истакао је приликом обиласка Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

 

 

Донација у износу од 100 милиона динара усмерена је на реализацију пројеката који доприносе одрживом развоју и стварају нове шансе за рад и квалитетнији живот на истоку Србије. Овим средствима обновљена су четири игралишта, постављена су нова аутобуска стајалишта, сат код фонтане, уложено је у основне и средње школе, а највећи износ је усмерен на санирање путне инфраструктуре у месним заједницама.

 

 

„ У складу са пословном визијом Еликсира да стварамо наслеђе уз одржив развој на добробит заједнице и сваког појединца, ми смо покренули иницијативу „За напредак Неготинске Крајине-сложно“, донирали 100 милиона динара и и заједно са локалном самоуправом смо одредили приоритете. Изражавам задовољство испред Компаније Еликсир што је и овај пројекат реализован. Нас у будућности чекају многи пројекти којима хоћемо да побољшамо услове живота и рада у општини у складу са одрживим развојем. Најважније је да Еликсир добро ради. Ми смо ове године инвестирали 25 милиона евра.“, изјавио је Бранко Марковић, помоћник директора Компаније Еликсир Прахово.

 

 

Ова компанија је најзначајнију пословну инвестиција реализовала у солвентну екстракцију у фосфорној киселини, што их је учинило једном од четири компаније у свету које производе форфорну киселину такве чистоће.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.