Понедељак, 09. Аугуст 2021.

У ШТУБИКУ УРЕЂЕНЕ ДВЕ УЛИЦЕ И ПРИЛАЗНИ ПУТ


Уређење улица у дужини од једног километра резултат је добре сарадње и договора локалне самоуправе и мештана Месне заједнице Штубик који су изразили своје задовољство обављеним радовима у селу.  Да је све оно што је договорено и урађено потврдили су приликом обиласка радова Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника Општине и Мирослав Михајловић, председник Савета МЗ Штубик.


„У Штубику су асфалтиране две улице и један прилазни пут, у дужини од једног километра.Одрадили смо оно што нисмо стигли прошле и оно што је договорено за ову годину. Прошле године је урађена припрема једног дела али због неповољних временских услова постављање асфалта је одложено за ову годину. Ради се о две улице дужине 600 метара и 220 метара, и прилаз од седамдесетак метара који је било неопходно уредити и у чему је и приватни предузетник  коме је на тај начин олакшано обављање посла и сам учествовао. Општина Неготин је ове радове финансирала у износу од 4.750.000 динара са ПДВ-ом а мештанин са 600.000 динара.“ рекао је у Штубику председник Величковић.


Радови на асфалтирању улица у месним заједницама широм Неготинске Крајине одвијају се по предвиђеном плану и наилазе на одобравање мештана који су у неким селима на нови асфалт чекали и неколико деценија.


 „ Веома смо задовољни јер се остварило оно што смо договорили. Ово је била жеља свих мештана Месне заједнице Штубик. Данас је асфалтиран један километар плус неких 400 метара пута Штубик-Малајница који пролази кроз наше село па смо самим тим добили још једну улицу са новим асфалтом. Село већ изгледа другачије а биће још боље с обзиром да су у плану радови и идуће и наредних година. Надамо се потпуним асфалтирањем улица у ближој будућности.“ истакао је Мирослав Михајловић, председник Месне заједнице Штубик.    


Уређење путне инфраструктуре по месним заједницама на територији општине Неготин се наставља и екипе Предузећа за путеве „Штрабаг“- огранак  у Зајечару, наредних дана биће ангажоване у Милошеву, Видровцу, Поповици и Трњану.