Среда, 29. Јун 2022.

У ПРАХОВУ ОТВОРЕН ИНДУСТРИЈСКИ МУЗЕЈ

У присуству бројних гостију, пријатеља, сарадника, радника и бивших радника и руководилаца, у кругу Компaније Еликсир Прахово јуче је свечано отворен Индустријски музеј са поставком, аутора Младена Тришића, некадашњег директора Индустрије хемијских производа Прахово који га је дефинисао као хибрид прошлости и будућности. Отварању првог Индустријског музеја такве врсте у Србији, присуствовали су и Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин и мр Милан Уруковић, председник СО Неготин.

  

  

  
 
 
Индустрија хемијских производа Прахово приватизована је пре десет година, од стране Еликсир групе која је кроз brownfield инвестицију покренула значајан инвестициони циклус у репарацију постројења, технологије, инфраструктуре и производњу фосфорне киселине као битне компоненте за развој хемијске индустрије. Ова фабрика је деценију касније, поново покретач развоја Неготинске Крајине, а у годинама које долазе наставиће да развија и допуњује и поставку свог Индустријског музеја. Део музејске поставке налази се и ван саме зграде музеја и садржи веома важне и занимљиве експонате.

  

  


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.