Четвртак, 11. Мај 2023.

У НЕГОТИНУ ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ МЕДА И ВИНА

16. Међународни сајам меда и вина, у организацији Туристичке организације општине Неготин, Удружења винара Неготинска Крајина и Удружења пчелара Хајдук Вељко, отворен је вечерас у Неготину. Овогодишњи сајам ће окупити преко стотину излагача из земље и иностранства, проиизвођача меда, вина, сувенира, лековитог биља, али и произвођаче пратеће опреме и све оне који се баве продајом, дистрибуцијом и конзумирањем меда и вина.

 

 

 

„Озбиљна улагања у виноградарство и винарство, опредељење је како наше Владе и надлежног министарства, тако и нас из локалне самоуправе, јер желимо да значајна средства кроз комасацију и подизање нових засада, нашу винску причу поставе на још квалитетнији ниво. Желимо да се Неготинска Крајина препознаје не само по нашим знаменитим суграђанима, природним лепотама, мултикултурном наслеђу већ и по божанском нектару који ће дати изузетан допринос и квалитет европској винској понуди.“, поручио је отварајући манифестацију Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

 

 

 

Отварање сајам улепшали су наступи неготинске етно групе Класје, витезови вина, електрични гудачки квартет “Dinamica music” концертом “Од барока до рока”, а у вечерњим сатима очекују се наступи Max in Band и Сање Вучић.

 

 

 

„Kонцепција Сајма меда и вина у Неготину прилагођена је стварању препознатљивих робних марки у области винарства и пчеларства, будући да су вина са подручја Неготинске крајине од 18. века синоним доброг квалитета, као и мед, по чему се општина Неготин, трећа у Србији по броју кошница, такође афирмисала“, истичу у Туристичкој организацији општине Неготин.