Четвртак, 19. Мај 2022.

У НЕГОТИНУ ОДРЖАН 14. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

У холу Дома културе “Стеван Мокрањац“ у Неготину, у организацији Националне службе за запошљавање, филијале у Бору, уз подршку Општине Неготин,  данас је одржан 14. Сајам запошљавања. Манифестацију је отворио Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

„Мере активне политике запошљавања које су усмерене ка унапређењу запослености предвиђене нашим Локалним акционим планом, за период од 2021. до 2023. године, реализујемо  у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Подршка самозапошљавању обухвата стручну помоћ и средства у виду субвенције за самозапошљавање. Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање и имају завршену обуку за развој предузетништва. Субвенција за самозапошљавање у периоду од 2021-2023. године додељују се незапосленом у једнократном износу од 250.000,00 динара. Друга мера која је предвиђена Локалним акционим планом за запошљавање је стручна пракса која подразумева оспособљавање незапосленог за самосталан рад у струци за коју је стечено одговарајуће образовање – квалификација,ради обављања приправничког стажа, односно стицања услова за полагање стручног испита, без заснивања радног односа. Програм стручне праксе траје 12 месеци. Данашњи сајам запошљавања представља трећу меру која је важна како би се остварили  контакти између послодаваца и незапослених, анимирала јавност у вези решавања проблема незапослености и повећала информисаност незапослених.“, истакао је председник Величковић. 

 

Данашњем сајму запошљавања који се организује после двогодишње паузе узроковане пандемијом коронавируса, присуствује 20 послодаваца који су изказали потребу за 150 радника.

„Сајам запошљавања као активна мера запошљавања је добро место сусрета великог броја послодаваца и незапослених лица којим Национална служба за запошљавање остварује посредовање између послодаваца и незапослених лица. Са нама је данас  присутно 20 послодаваца са преко 150 исказаних потреба за новим радницима, различитих занимања.Надам се да ће на данашњем Сајму послодавци наћи адекватне раднике а незапослена лица посао и улазак у свет рада.Захваљујем се послодавцима на одазиву и исказаним потребама.“, поручила је данас Лидија Начић, директорка филијале Националне службе за запошљавање у Бору.
 


Позиву да учествују у данашњем сајму запошљавања одазвало се преко 300 незапослених лица из наше општине.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.