Среда, 05. Април 2023.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ 2023

 

Спортске игре младих намењене деци и младима основношколског и средњошколског узраста, у организацији Удружења за спорт и рекреацију“ Спортске игре младих“ из Београда,уз подршку локалне самоуправе и Спортског савеза општине Неготин, одржане су данас у неготинској  Хали спортова. Циљ највеће манифестације аматерског спорта у Европи је да се деци и младима пружи алтернатива свим негативним чиниоцима данашњице.  У Републици Србији вредност пројекта препознао је и Председник Александар Вучић, који нам је пружио свесрдну подршку и од 2014. године постао је високи покровитељ пројекта Игара и Влада Републике Србије.

 

„ Општина Неготин је подржала ову манифестацију зато што је важна за здрав начин живота и правилан развој деце.  Добро је да се деца баве спортом, такмиче, изађу из својих соба, да се мало мање играју на компјутеру и  мало више друже. У данашњем догађају учествује стотину  ученика  из наше општине подељених у 16 екипа.“, истакао је отварајући манифестацију Младен Бошковић, помоћник председника општине Неготин за економска питања и финансије.

 

У екипном такмичењу у малом фудбалу, учествовали су  девојчице и дечаци старости 13 до 16 година са територије наше општине. Најбоље екипе престављаће нашу општину  на регионалном и државном такмичењу које ће бити одржано у Петровцу на Млави.