Понедељак, 10. Аугуст 2015.

Санација клизишта у Јабуковцу

Надица Васић, заменица председника Општине Неготин, обишла је радове на санацији клизишта у Јабуковцу, који су почели крајем јула месеца.

  

Клизиште у Јабуковцу појавило се крајем прошле године на површини од 4 хектара, а на иницијативу локалне самоуправе почетком текуће године стручњаци фирме „Хидрозавод ДТД“ АД из Новог Сада, извршили су истражне радове и израдили геотехнички елаборат и главни пројекат санације клизишта и пута са техничком контролом  у Јабуковцу. Вредност ових радова је износила 1 188 000 динара, а пројекат санације је урађен за површину од 1,5 хектара.

  

Радове на санацији клизишта који су у току финансира адвокат из Беча, др Радивоје Петрикић, а изводи их Предузеће за путеве из Зајечара.

  

Захваљујући др Петрикићу, град Беч је недавно донирао и једно ватрогасно возило Добровољном ватрогасном друштву Јабуковац. Град Беч је обезбедио и обуку за коришћење овог возила, које ће умногоме олакшати локализовање и гашење пожара на територији Јабуковца, Вратне, Дупљана, Урoвице, Малајнице, Штубика и Плавне, коју покрива ДВД Јабуковац.