Уторак, 14. Јун 2022.

РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА СМАЊЕЊА ЗАГАЂЕЊА ВАЗДУХА ПОРЕКЛОМ ИЗ ИНДИВИДУАЛНИХ ИЗВОРА У 2022. ГОДИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Општина Неготин је данас расписала Јавни конкурс за суфинансирање мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора у 2022. Години на територији општине Неготин. Средствима подстицаја суфинансира се реализација пројекта смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора.

Пројекат смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора реализоваће се кроз набавку енергетски ефикасних котлова и пећи на дрвну биомасу за станове и породичне куће или кроз замену постојећег ложишта енергетски и еколошки ефикаснијим ложиштем. Средства подстицаја додељују се грађанима у највишем износу до 50% од вредности котла или пећи са ПДВ-ом по појединачној пријави, при чему максимални износ одобрених средстава по појединачној пријави не може да износи више од 160.000,00 динара. Корисник средстава подстицаја ће сам сносити трошкове који буду већи од максималног износа одобрених средстава по појединачној пријави. Прихватљиви укупни трошкови са ПДВ-ом односе се искључиво на набавку ложних уређаја на дрвну биомасу (пелет, сечка, брикет) без трошкова уградње, набавке остале опреме и радова.