Уторак, 06. Јул 2021.

РАДНИ САСТАНАК У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА САРАДЊЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРОГРАМА SWISS PRO

У оквиру радне посете Општини Неготин, представнике швајцарског програма Swiss Pro, у складу са Меморандумом о разумевању, потписаним 2019.године примио их је Богдан Гугић, заменик председника општине са сарадницима.


На састанку је анализирана досадашња сарадња која се одвијала кроз реализацију пројеката у области социјалне заштите, могућности за будућу сарадњу као и реализација пројекта свеобухватне обуке “Изградња капацитета стручних центара за добро управљање на локалном нивоу” према швајцарском моделу.


Запослени у локалним самоуправама, који су прошли поменуту обуку на тему примене доброг управљања у пракси могу да стечено знање да преносе својим колегама у општини, али и колегама из других локалних самоуправа
На састанку су разматрани модалитети институционализације јединица за добро управљање у склопу локалних самоуправа као и рокови за успостављање овог трајног ресурса кроз институционализацију стручних тимова за примену принципа доброг управљања на локалном нивоу.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.