Петак, 29. Јул 2022.

ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Данас је у скупштинској сали приређен пријем за ученике генерације и ђаке који су у школској 2021/22 години на републичким такмичењима, смотрама,фестивалима, изложбама и конкурсима освојили прво, друго и треће место.Председник Владимир Величковић је поздрављајући најбоље ђаке рекао су понос наше општине и да нас сваки њихов постигнути успех радује и уједно поручио да наставе тим путем иако није лак.


„ Велико хвала пре свега упућујем награђенима али и родитељима зато што своју децу водите исправним  путем, путем знања. Драга децо, знање је само ваше. Још када се поклопи са вољом и жељом за такмичењем на којима се мери знање онда и дођу овакви резултати који говоре да имате потенцијал и квалитет. Ваши ментори, просветни радници који раде са вама сигурно су вам уткали  жељу за знањем али и жељу за такмичењем. Ваши успеси и залагање од вас праве квалитетније људе, надам се будуће експерте у областима у којима будете желели да се усавршавате и дате свој допринос заједници. Данашње награде сматрам малим знаком пажње којима и ове године награђујемо ваше знање, труд, пожртвовање у разним областима и вештинама и надам се да ће бити мотив вашим школским друговима да вам се придруже на путу којим идете и остварујете озбиљне резултате.“, рекао је Величковић.


Општина Неготин је за награђивање најбољих ученика из буџета општине Неготин издвојила 572.000 динара. Тринаест ученика генерација основних и средњих школа, за постигнути успех награђени са по 30.000 динара. За освојено једно од прва три места на републичким такмичењима  награђено је, износом од по 10.000 динара седам ученика за освојено прво место, девет ученика за освојено друго место износом од 8.000 динара, и четири ученика износима од 5.000 динара за освојено треће место. Износима од по 2.000 и 1.000 динара награђено је 15 ученика који су освојили једно од прва три места на смотрама, изложбама, конкурсима и фестивалима.  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.