Четвртак, 05. Аугуст 2021.

ПРИЈЕМ ЗА МИЛЕНУ МОМЧИЛОВ, НАЈБОЉЕГ СТУДЕНТА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ НЕГОТИНА

Владимир Величковић, председник Општине Неготин организовао је пријем за Милену Момчилов из Видровца, једног од најбољих студената који су добитници и Доситејеве стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије. Милена Момчилов је Правни факултет у Београду завршила за три и по године, са свим десеткама а тренутно се налази на мастер студијама. Данашњем пријему у Малој сали Општине Неготин присуствовали су и Богдан Гугић, заменик председника Општине и поносни родитељи Борка и Винко Момчилов.

Могу да кажем да смо ми као општина, уз родитеље, поносни што из мале средине, провинције може да се изнедри квалитетан човек који може да оствари себе и да угради своје знање и труд у напредак,  у оно чиме ће се бавити. Моје емоције су подељене јер сам радио као професор у Неготинској гимназији и Милена је била мој ђак и то је још једна сатисфакција за све просветне раднике да ова образовна установа може да школује квалитетне људе.  Поред њеног капацитета и труда сигурно је да је база знања коју је понела била добра. Надам се да ће у будућности и даље да се усавршава и надограђује. Ми имамо младог човека који је на добром путу да постане стручњак у свом домену рада.“ истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


Милена Момчилов завршила је Неготинску гимназију са свим петицама и иако је размишљала о Економском факултету определила се за правне науке и није погрешила. Правни факултет у престоници завршила је са просечном оценом 10, уписала мастер студије које планира да  приведе крају у септембру и  већ размишља о докторским студијама.


„Част ми је што сам овде, што сте препознали и видели све оно што сам до сада радила и што сте нашли за сходно да ме наградите, пре свега овим лепим речима. Слажем се да гимназија нуди опште образовање и даје добар темељ, нуди могућност да се определимо и стекнемо неку широку и општу културу у свему.“ рекла је Милена Момчилов која није једини правник у породици с обзиром да је и њена старија сестра завршила права.


Милена Момчилов је поносни добитник Доситеје стипендије коју Фонд за младе таленте обезбеђује најбољим студентима а коју је ове године најбољима, на свечаном пријему, уручио Александар Вучић, председник Републике Србије.