Уторак, 08. Март 2022.

ПРЕДСЕДНИК ВЕЛИЧКОВИЋ УРУЧИО ОСМОМАРТОВСКЕ ПОКЛОН ЧЕСТИТКЕ

Владимир Величковић, председник Општине Неготин традиционално на Међународни дан жена приредио је пријем за мајке које су у претходној години родиле треће, четврто, пето и шесто дете. Пријему је присуствовао и Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин.

  

„Као родитељ троје деце знам колико труда и енергије мајке улажу у подизање више деце и за велико поштовање је ваша одлука о сваком проширењу породице. У нашој општини у последњих пет година, сваке године око тридесетак мајки се одлучи на треће, четврто, пето и шесто дете што је више у односу на неки ранији период и ми ћемо наредне године сигурно појачати финансијске мере за подршку породицама са више деце. Традиционално на Дан жена уручујемо вам поклон честитку у вредности од 10.000 динара у знак захвалности јер наша локална заједница постаје бројнија захваљујући вама. Желим вам пуно среће, радости и пуно здравља вашој деци.“ поручио је мајкама председник Владимир Величковић.

  

  

Право на једнократну помоћ поводом 8. марта- Дана жена у појединачном износу од 10.000 динара остварило је 29 жена. Општина Неготин у оквиру финансијске подршке породицама са више деце сваке године поред осмомартовске једнократне помоћи мајкама које су у претходној години добиле треће, четврто, пето и шесто дете, обезбедила је и матерински додатак за незапослене мајке за више деце, у износу од  10.000 динара који се у исплаћује у 12 месечних рата.

  

  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.