Четвртак, 12. Март 2015.

Позитивно мишљење на концесиони акт за приградски превоз путника

Комисија за јавно приватно партнерство Владе Републике Србије дала је позитивно мишљење на Предлог концесионог акта којим се предлаже поверавање обављања делатности приградског превоза путника на територији општине Неготин.

 

Предлогом Концесионог акта, који је израдио Стручни тим за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају на територији општине Неготин, обухваћено је осам линија и 38 насељених места општине Неготин, а дужина линија дневно износи 1030,8 километара. Процењена вредност концесије на годишњем нивоу износи 32 000 000 динара, а рок за спровођење концесије је пет година.

Општина Неготин се определила за концесију као начин обављања комуналне делатности линијског приградског превоза путника, из разлога што је нецелисходно оснивање јавног предузећа за те намене, а досадашња пракса у другим градовима у Србији је показала да је концесија најрационалнији начин да се обезбеди пружање ове услуге.

Након добијања позитивног мишљења од Комисија за јавно приватно партнерство Владе Републике Србије, предлог Концесионог акта ће бити упућен на разматрање Скупштини општине Неготин, а након тога биће расписан и јавни позив за понуде за спровођење концесије.