Уторак, 23. Март 2021.

Потписан Уговор за реализацију пројекта пошумљавања


Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и  Владимир Величковић, председник Општине Неготин потписали су  данас Уговор о реализацији пројекта пошумљавања. Овогодишњим пројектом укупне вредности 4.788.336,00 динара, учешће локалне самоуправе износи 957.667,20 динара (20%),  предвиђена је заштита и очување предеоног диверзитета парк шуме „Цвећара“ и дела насеља „Вељко Влаховић“ .У оквиру пројекта заштите и очувања предеоног диверзитета у општини Неготин, изабрана су два локалитета у оквиру којих су три парцеле које заправо чине једну целину у оквиру насеља Вељко Влаховић, улица Буковска и парк шума "Цвећара".



Данас је уговоре потписала 31 локална самоуправа, на основу којих ће им ресорно министарство доделити 130 милиона динара за пројекте пошумљавања, као и замену дотрајалих котларница и ложишта у домаћинствима котловима на еколошки прихватљивије енергенте.  


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.