Петак, 28. Април 2023.

ПОСТАВЉЕНА ЗВОНА ЗА ОДЛАГАЊЕ СТАКЛЕНЕ АМБАЛАЖЕ

Звона за одлагање стаклене амбалаже фирме Секопак доо из Београда, постављена су на више локација у општини Неготин. Данашњем догађају присуствовали су Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин, Виолета Белановић, генерална директорка Секопак доо, Далибор Ранђеловић, директор ЈКП „Бадњево“ и ученици ОШ „Вук Караџић“.
 
 
 
 
„Сарадња јавног, приватног и цивилног сектора неопходна је за решавање кључних изазова данашњице када је реч о заштити животне средине. Зато је донација ових рециклажних звона, чије је постављање у току на бројним местима у граду и у ближим селима, од великог значаја и за саму општину Неготин јер ће значајно унапредити управљање отпадом и допринети повећању рециклаже амбалажног отпада, у овом случају стакла.“, рекао је Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин и позвао све грађане да од данас стаклени отпад одлажу у постављена звона.
 
 
 
 
Секопак је, у циљу унапређења капацитета за сакупљање отпадне стаклене амбалаже,упутио је позив јединцама локалне самоуправе и комуналним предзећима да се, пријаве за доделу опреме за сакупљање и доделу рециклажних звона на који је одговорила и наша општина и добила 70 контејнера за стаклени отпад.
„ Желим да се захвалим Општини Неготин и Јавном комуналном предузећу који су се одазвали на наш јавни позив и што смо данас овде да поставимо звона или контејнере за за стаклени амбалажни отпад. Ово је почетак сарадње за Неготином и ја се надам да ћемо у неком наредном периоду поставити контејнере за остале четири врсте амбалажмог отпада који такође треба сакупити, поред стакленог амбалажног отпада. Секопак је пре две године започео пројекат за сакупљање стакленог амбалажног отпада широм Републике Србије и из тог пројекта добили смо резултат да отприлике сваки од ових контејнера да једну тону стакленог амбалажног отпада а наша жеља је да се количина повећа на тону и по“, истакла је Виолета Белановић, генерална директорка Секопак доо Београд.
 
 
 
 
 
У градском парку организована је и акција одлагања стакленог отпада у којој су учествовали ученици и заинтересовани грађани за које су Секо пак и Јавно комуналног предузеће „Бадњево“ припремили и пригодне поклоне.