Среда, 05. Јануар 2022.

ПОСЕТА НЕГОТИНСКОМ ПОРОДИЛИШТУ

Владимир Величковић, председник Општине Неготин поводом рођења првих беба у 2022. години обишао је данас Одељење гинекологије и акушерства ЗЦ Неготин. Двадесетседмогодишња Маријана Симић из Јабуковца, мајка седмогодишњег дечака родила је 2. јануара близанце Николину и Матеа. Николина тешка 2.620 грама и дугачка 48 цм, рођена у 11 часова и 31 минут, прва је беба рођена у нашој општини. Само два минута касније, на свет је дошао и њен брат Матео, тежак 2.455 грама и дугачак 48 цм. Николина је на порођају добила оцену седам а Матео осам, док су у петом минуту живота обоје оцењени са десетком. Порођај на царски рез прошао је добро и мајка Маријана се добро осећа.


 
Имајући у виду тренутну епидемијску ситуацију, председник Величковић је поразговарао са начелником одељења др Мирославом Ивићем, који је касније породиљи Маријани Симић, поред цвећа, пренео и најлепше жеље које је поводом рођења Николине и Матеа упутио председник Величковић. Близанци Николина и Матео, у складу са Закључком Општинског већа и Одлуком о финансијској подршци породици, даривани су новчаним износом у висини од по једне просечне нето зараде у Републици Србији, 66.048 динара, у укупном износу од 132.096 динара.


 
У прошлој години на Одељењу гинекологије и акушерства ЗЦ Неготин, рођено је 150 беба, шест више у односу на претходну годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.