Понедељак, 30. Мај 2022.

ОТВОРЕНИ 47. СУСРЕТИ СЕЛА

Традицонална манифестација Сусрети села, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, под покровитељством Општине Неготин, након двогодишње паузе почела је синоћ у Дому културе у Кобишници ревијалним програмима победника 46. Сусрета Културно-уметничког друштва „Воја Чурић“ из Кобишнице и АКУД „Флоричика“ из Јабуковца.
 
  
 
„После две године паузе због пандемије коронавируса, ове године поново ћемо моћи да уживамо у програмима традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, коју Општина Неготин подржава близу 50 година. Ове године своје програме представиће пет културно-уметничких друштава. Жао ми је што број учесника није већи и верујем да није било лако организовати се после вируса који је оставио велики траг. Надам се да ћемо у наредним годинама моћи да се вратимо нашим сусретима у обиму који је био карактеристичан за време пре пандемије, имајући у виду колико је важно да ви драги ентузијасти, уз нашу помоћ сачувате богатства наших обичаја, приказујући аутентичну ношњу, народне игре и музику из ваших села.“ истакао је отварајући манифестацију Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
 
  
 
У наредним сусретима обичаје из својих села приказаће и културно-уметничка друштва из Шаркамена, Сикола и Буковча.
 
 
 
* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.