Среда, 11. Мај 2022.

ОТВОРЕН 15. САЈАМ МЕДА И ВИНА

У Неготину је данас почео 15. Сајам меда и вина под називом „Они виде мед и вино“ који уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Општине Неготин, у сарадњи са Удружењем винара Неготинске Крајине и Удружења пчелара „Хајдук Вељко“ организује Туристичка организација општине Неготин.

  

„Драго ми је што се враћамо свакодневници, дивним манифестацијама и догађајима који, поред промоције, пружају прилику за нова познанства и дружење, а нама још једну шансу да се покажемо у улози домаћина. Изузетно нам је важно што ћемо поред прилике да окусимо сјајна вина и мед из целе земље, моћи да одмеримо снаге и квалитет производа у областима које су нама важне. Део развоја Неготинске Крајине видимо у винарству и пчеларству, и из тог разлога локална самоуправа чини важне кораке у циљу унапређења услова за њихов развој. Један од најважнијих послова је комасација у тимочком делу општине која ће, поред тога што ће нашим виноградарима и винарима представљати додатни ветар у леђа, довести, и у тај посао укључити надам се и неке нове људе. Желимо да Неготинска Крајина, препознатљива по идеалним условима за производњу меда и вина, буде још снажнија и видљивија на винској мапи наше земље и региона.“, истакао је отварајући манифестацију, Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

  

Овогодишњи сајам окупиће преко стотину излагача из целе земље који ће током дновневне манифестације изложити своје најбоље производе, мед и вино, као сувенире и народне рукотворине.

  

Уз модератора Мише Ћирића , витеза вина у свечаном отварању сајма учествовали су Бојан Чукић, пијаниста и композитор, Анастасија Адамовић, ученица ОМШ, одсек гитаре, класа Ане Данесковић, Леонардо Kрстић и Немања Лукић, ученици ОМШ, одсек трубе, класа Предрага Тасића, Душан Митровић, ученик ОМШ, одсек гитаре, класа Драгана Данесковића,Леонида Митровић, ученица ОМШ, одсек гитаре, класа Ане Данесковић, Милена Милетић, ученица СМШ, сопран, одсек соло певања, класа Магдалене Антић, Александра Радукановић, сопран уз клавирску сарадњу Миље Виденовић и Душана Ћировића на кларинету, Предраг Тасић (труба) и Данило Петровић (клавир), професори Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ Горан Станковић и Бојан Чукић бенд.

 


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.