Петак, 27. Март 2015.

Одржана двадесет девета седница Општинског већа

Данас је одржана двадесет девeта седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

 

Чланови већа, након разматрања нацрта утврдили су предлог Одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Неготин. Сагласност на предлог Програма, који је израдила Комисија за израду годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта дало је Министарство пољопривреде и заштите животне средине. Овим програмом утврђује се врста и обим радова које треба извршити у периоду за који се Програм доноси, динамика извођења радова и улагање средстава.      

 

Општинско веће усвојило је и предлог Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођења поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Неготин. Одлуком се одређује председник општине Неготин, као надлежан орган за доношење Одлуке о расписивању јавног огласа о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини уз сагласност Министарства пољопривреде и заштите животне средине, а складу са Годишњим програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини.

 

Предлоге ових одлука разматраће и одборници Скупштине општине Неготин на предстојећој седници.