Четвртак, 04. Мај 2023.

ОДРЖАНА 54. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Данашња седница Општинског већа којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин,почела је минутом ћутања поводом трагичне смрти осморо ученика и радника обезбеђења Основне школе Владислав Рибникар у Београду.

 

 

Већници су разматрали више предлога одлука, решења, извештаја инстистуција и закључака из домена свог рада. На дневном реду били су предлози решења о именовању чланова управних и надзорних одбора и извештаја о раду са финансијским извештајима за 2022.годину Народне библиотекеДоситеј Новаковић“, Дома културеСтеван Мокрањац“, Историјског архива Неготин, Музеја Крајине, Центра за социјални рад Неготин и Туристичке организације општине Неготин. Данас су утврђени и предлози одлука о усвајању Регионалног плана управљања отпадом за градове Зајечар и Бор и општине Бољевац, Кладово, Мајданпек, Неготин и Књажевац, јавном осветљењу, допуни одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде и пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода, разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Изборне комисије општине Неготин у сталном саставу, као и давању сагласности на употребу обележја општине Неготин УдружењуМустрe“ из Неготина.

 

 

 

На данашњој седници разматрани су и предлози решења о отуђењу непосредном погодбом осталог земљишта на к.п. 11674 у КО Неготин, давању сагласности на статуте Народне библиотекеДоситеј Новаковићи Музеја Крајине, давању сагласности на прву измени и допуну систематизације радних места у ЈКПБадњевокао и Одлуке о измени одлуке о именовању председника и чланова Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Неготин. Донето је и Решење о расподели средстава по расписаном конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2023. години.