Уторак, 15. Октобар 2024.

ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Одборници Скупштине општине Неготин на 26. седници којом је председавао мр Милан Уруковић, председник локалног парламента усвојили су 13 одлука и решења. Данашњој седници су, поред 36 одборника, присуствовали и Владимир Величковић, председник Општине Неготин и чланови Општинског већа.
 
 
Данас су већином гласова усвојене одлуке о усвајању Извештаја о раду, годишњег извештаја о пословању и извештаја о ревизији финансијског извештаја ЈКП „Бадњево“ за 2023. годину, Извештаја о раду са финансијским извештајем ЈП за изградњу и експлоатацију регионалног система „Боговина“ Бор“ за 2023. годину.
 
 
На дневном реду данашње седнице биле су и одлуке о усвајању Плана развоја општине Неготин за период 2024-2030. године, додели стипендија студентима и ученицима са пребивалиштем на територији општине Неготин и приступању изради Локалног плана управљања отпадом за период 2025-2030.године.
 
Већином гласова присутних одборника потврђена су и решења о усвајању Извештаја о извршењу буџета Општине Неготин за период јануар-јун 2024. године, давању сагласности на одлуку НО ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању валуте плаћања варијабилног и фиксног дела износа по обрачунима за грејну сезону 2024/25, као и решења о изменама решења о именовању чланова школских одбора Техничке школе, ПУ „Пчелица“ и ОШ „Стеван Мокрањац“ у Кобишници.
 
 
На крају седнице усвојена су решења о покретању отуђења јавним оглашавањем грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин у КО Неготин на к. п. бр. 9707/2, укидању некатегорисаног пута на к. п. бр. 9558 у КО Душановац, покретању поступка отуђења осталог земљишта на к. п. бр. 9558 у КО Душановац и отуђењу непокретности у јавној својини у КО Неготин на к. п. бр. 1055.a