Среда, 20. Децембар 2023.

ОДРЖАНА 22. СЕДНИЦА СО НЕГОТИН

На данашњој седници Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, усвојено је 15 одлука и решења. Седници су присуствовали, поред 41 одборника, Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника, чланови Општинског већа и директори општинских институција и предузећа.
 
 
Одлука о другој измени и допуни одлуке о буџету општине Неготин за 2023. годину усвојена је већином гласова. Укупни расходи и издаци, и приходи и примања износе 1.743.519.000,00 динара. Данас је, поред Одлуке о локалним комуналним таксама и измени и допуни одлуке о висини накнаде за коришћење јавних површина, усвојена Одлука о буџету за 2024. годину. Укупни приходи и примања, расходи и издаци, по свим изворима финансирања износе 1.470.823.000 динара. Укупни приходи и примања, расходи и издаци из других извора финасирања износе 198.624.000 динара, док су приходи и примања односно расходи и издаци из општих прихода и примања буџета 1.272.199.000 динара. Већином гласова одборници су усвојили Кадровски план општине Неготин за 2024. годину, одлуке о измени и допуни одлуке о висини накнаде за коришћење јавне површине, ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Неготин за 2023. годину и додељивању искључивог права ЈКП „Бадњево“ за обављање делатности пружања услуга у 2024. години.
 
 
На дневном реду данашње седнице била су и решења о давању сагласности на програме рада са финансијским планом Туристичке организације општине Неготин, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива Неготин, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Музеја Крајине, Центра за социјални рад Неготин, Програм пословања ЈКП „Бадњево“, као и Решење о укидању дела пута на к.п. бр. 5823/2 у КО Прахово.
 
 
На крају седнице Владимир Величковић, председник Општине Неготин, мр Милан Уруковић, председник неготинске скупштине и Богдан Гугић, заменик председник Општине Неготин одборницима, представницима институција и медија захвалили су на успешној сарадњи у овој, и пожелели успешну и срећну предстојећу 2024. годину.