Уторак, 13. Јун 2023.

ОДРЖАНА 16. СЕДНИЦА СО НЕГОТИН

На данас одржаној 16. седници локалног парламента којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, усвојене су 22 одлуке и решења. Седници су, поред 37 одборника, присуствовали Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника, чланови Општинског већа и представници институција о чијим извештајима рада и финансијским извештајима је расправљано на данашњем заседању.

 

 

 

Одборници су већином гласова усвојили Одлуку о завршном буџету општине Неготин за 2022. годину. Према завршном буџетском рачуну укупни приходи и примања који су Одлуком о буџету за 2022. годину планирани у износу од 1.303.209.000 дин, остварени су у износу од 1.286.580.000 динара (98,54%), укупно утрошен вишак прихода из ранијих година - 216.098.000 динара, укупни расходи и издаци – 1.219.558.000 динара и вишак прихода буџета – 283.120.000 динара. Данас су већином гласова усвојени извештаји општинских инситуција Историјског архива Неготин, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Музеја Крајине, Туристичке организације општине Неготин и Центра за социјални рад Неготин, као и одлуке о јавном осветљењу, допуни одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде и пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода и усвајању Регионалног плана управљања отпадом за градове Зајечар и Бор и општина Бољевац, Кладово, Мајданпек, Неготин и Књажевац.

 

 

 

На дневном реду данашњег заседања била су и решења о давању сагласности на статуте Дома кулутуре „Стеван Мокрањац“, Музеја Крајине и на одлуку о изменама и допунама Статута неготинске библиотеке. Одборници су већином гласова усвојили решења о измени решења о избору чланова Комисије за сарадњу са суседним земљама, међународним асоцијацијама локалних власти и радницима на привременом раду у иностранству, давању сагласности на Програм ЈКП Бадњево коришћења и распоређивања средстава субвенција за 2023. годину и именовању чланова управних и надзорних одбора институција културе, туристичке организације Неготи и Центра за социјални рад.