Петак, 04. Јун 2021.

ОДРЖАНА 107. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данашњој седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, утврђен је предлог Одлуке о давању сагласности на наплату меница у 2021.години, предатих ради обезбеђења финансирања пројеката по основу Уговора о донацији. Општина Неготин и „Еликсир Груп“ закључили су Меморандум о разумевању којим су начелно утврђени начин и услови неопходни за реализацију новчаних донација које Еликсир Груп планира да издвоји из својих средстава пословања за донаторске сврхе и да их бесплатно уплати Општини Неготин за реализацију опште корисних пројеката.


Већници су утврдили предлог Одлуке о измени одлуке о прибављању, располагању и размени грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин као и предлог Решења о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини јавним надметањем. Након спроведеном поступка јавног надметања, Комисија за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини је утврдила да су испуњени услови за отуђење грађевинског земљишта на к.п. бр. 3089/9, површине 3529 м2  по почетној цени 17,86 евра по м2  једином учеснику надметања Текијанки д.о.о.


Након разматрања утврђени су и предлози одлука о утврђивању времена и узрока смрти лица умрлих изван здравствене установе на територији општине Неготин и доношењу Плана детаљне регулације за изградњу високонапонског вода 110 кВ ПРП Ђердап2- Никине воде. Данас су  усвојени и закључци о извдвајању средстава у износу од 300.000 динара Националном савету Влаха за штампање збирки песама за децу „Копиларја“ и  „Пјетрјењику трајулуј (Мозаик живота)“ и  средства у износу од 4 милиона динараза реконструкцију Парохијског дома при Храму Свете Тројице.  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.