Петак, 25. Фебруар 2022.

ОДPЖАН ФОРУМ ПОСЛОДАВАЦА

На Форуму послодаваца који је, у организацији Националне службе за запошљавање Бор и локалне самоуправе, одржан данас у Великој сали СО Неготин, презентовани су јавни позиви/конкурси за реализацију  мера активне политике запошљавања за 2022.годину, предвиђених Стратегијом запошљавања за период од 2021. до 2026. године и Акционим планом за период од 2021. до 2023.године у Републици Србији. Форуму је присуствовало 25 послодаваца из општине Неготин. Поздрављајући  присутне Владимир Величковић, председник општине Неготин је истакао да је локална самоуправа спремна да подржи сваког нашег суграђанина и издвоји додатна средства за све заинтересоване који желе да се пријаве за субвенције за  покретање сопственог бизниса.


„Желимо да издвајањем додатних средстава помогнемо нашим суграђанима да покрену сопствени бизнис и на тај начин смањимо незапосленост. Сматрам да сваком ко себе види у приватном бизнису треба да помогнемо поготову ако настави да ради после тих годину дана. Драго ми је што су сви који су прошле године, добили субвенције за самозапошљавање сем једног послодавца, наставили да раде и после истека прве године пословања.“


Национална служба за запошљавање је 31. јануара расписала 12 јавних позива/конкурса за спровођење мера активне политике запошљавања. Ови јавни позиви нису намењени само послодавцима већ и незапосленим лицима, а најактуелнија мера односи се на субвениционисање самозапошљавања.


„ 25 грађана општине Неготин је уз помоћ средстава из републичког и општинског буџета, започело свој самостални приватни бизнис. И за ову годину локална самоуправа Неготин је издвојила два милиона динара и очекујемо да, уколико буде велики број захтева за самозапошљавање да ће Општина Неготин издвојити и додатна средства.“ изјавила Лидија Начић из Националне службе за запошљавање  


У Борском управном округу, према информацијама Националне службе за запошљавање Бор на посао чека 8.597 лица, у општини Неготин 1.964, од којих је 1.091 жена. У прошлој години у нашој општини незапосленост је смањена за пет процената.  


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.