Понедељак, 29. Децембар 2014.

Новогодишњи концерт етно музичке групе „Балкански источници”

Етно музичка група “Балкански источници” са Вионером Пауновић и гостима, а под управом професора трубе маестра Милета Пауновића, приредила је у петак у Дому културе у Неготину други новогодишњи концерт. Гости концерта били су вокални солисти Наташа Николић, Миле Костадиновић Цаба, Борис Станојевић и Светислав Трнкић, чланови Културно уметничког друштва „Стеван Мокрањац” из Неготина и текстописац Бора Илић Вратњанац. 

“Балкански источници” почели су са радом пре седам година, када је маестро Миле Пауновић дошао на идеју да оформи етно музичку групу састављену од врхунских музичара из суседних држава - Србије, Румуније и Бугарске, која би репрезентовала музичко благо и стваралаштво народа поменутих држава. Идеју је успешно реализовао и као круна свега настала је етно музичка група која у свом репертоару изводи етно српску, влашку, ромску, бугарску, румунску и орјенталну музику.

Као највећи успех рада на етно музици, влашке мањине Вионера Пауновић, вокална солисткиња Балканских источника, победила је у другом серијалу ТВ Шљивик, у категорији соло песме и освојила престижну награду „Чувар културне баштине Србије“.