Уторак, 13. Април 2021.

НОВО ДРВЕЋЕ ЗА ЗЕЛЕНИЈИ НЕГОТИН

У оквиру уређења, озелењавања града и подизања дрвореда, као једне од најзначајнијих категорија јавног зеленила, локална самоуправа је, у сарадњи са Јавним комуналним предузећем "Бадњево", набавила  саднице у вредности од 461.000 динара. Град је оплемењен високо декоративним садницама, које ће својим црвеним и пурпурним листовима, богатим колоритом, улепшати све зелене површине. 

  
 
Радници градског зеленила посадили су око 100 стабала, на више локација, а декоративним зеленилом обогаћене су улице Косте Тодоровић, где је посађено 28  стабала црвенолисног јавора, Аге Рогожинаревића (код болнице), лева и десна страна - 21 ком, Драгољуба Милинчића (сточна пијаца), комбинација бреза и ликвидамбара – 18 ком, ЈНА (Борско насеље) - кугласти Прунус – 12 стабала, Пикијева улица (код Техничке школе) комбинација липа и црвенолисних лишћара – 10 комада.

  
 
Декоративним садницама лишћара и четинара оплемењен је и централни део града (испред Библиотеке, Маркета Александровић и Банке Интезе), као и дечије игралиште у Борском насељу где су посађене саднице кедра, лириодендрона, кугластог прунуса и др, а на захтев становника насеља посађено је и десетак бреза у  „Титовом“ или “Брезином” парку.
 
Акција озелењавања биће настављена следеће године, када се планирана уређење кружног тока, обнова ружичњака, дрвореда дуж Пикијеве улице и др, а сви заинересовани грађани са својим предлозима за уређење њихових насеља, могу се јавити служби градског зеленила.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.