Петак, 07. Октобар 2022.

КОНКУРС ЗА ПРИВАТНИКЕ КОЈИ СЕ БАВЕ ТУРИЗМОМ

У току је други позив Пројекта ЕУ за културно наслеђе и туризам намењен приватницима који се баве туризмом  а желе да унапреде своју понуду и услуге. Конкурс обухвата девет градова и општина:  Неготин, Кладово, Зајечар, Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Смедерево, Тополу и Пожаревац. 


Циљ конкурса је да се подрже одрживе идеје и решења које ће допринети да се целокупна туристичка понуда региона подигне на виши ниво, а тиме и повећа број домаћих и страних туриста. Европска унија је за овај конкурс определила 350.000 евра, а максимални износ појединачног гранта износи 10.000 евра. Конкурс је отворен до 21. октобра.

Добитници бесповратних средстава на претходном конкурсу „Конкурс за бесповратну помоћ за превазилажење последица КОВИД-19 пандемије у сектору туризма“ који се такође реализовао у оквиру пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ неће бити у могућности да опет остваре приступ средствима.

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немчке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација.

Сву потребну конкурсну документацију можете пронаћи на: https://www.eu-za-turizam.rs/eu-podrska-privatnom-sektoru-u-turizmu/