Среда, 12. Октобар 2022.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОИЗВОЂАЧЕ СУНЦОКРЕТА РОДА 2022

Пољопривредна стручна служба Неготин обавештава пољопривредне произвођаче сунцокрета да је Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде расписала Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на финансијску подршку произвођачима сунцокрета рода 2022. године. Захтев за остваривање права на финансијску подршку пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године по овом Јавном позиву, подноси се од 14. октобра до 14. новембра 2022. године, непосредно преко Писарнице републичких органа управе у Београду, улица Немањина број 22-26, или поштом на адресу: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, Булевар краља Александра бр. 84, 11000 Београд.


Право на помоћ имају произвођачи сунцокрета (правна лица, предузетници и физичка лица), који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава у активном статусу и који су произвели сунцокрет рода 2022.године. Висина помоћи је 7,8 динара/кг испоручене или продате количине сунцокрета откупљивачу који се бави прерадом, складиштењем или извозом сунцокрета. Максимална количина испорученог сунцокрета за који се остварује помоћ је 200 тона.

Уз захтев је неопходно приложити и пратећу документацију: рачун, односно фактуру или откупни лист,отпремницудоказ о плаћању и то: потврду о преносу средстава или извод, оверене од стране банке, односно изјаву о пребијању (компензацији), за испоручене и прoдате количине сунцокрета рода 2022. године правном лицу или предузетнику који се бави прерадом, складиштењем односно извозом сунцокрета.