Петак, 08. Мај 2015.

ГИЗ донирао пумпе за водоснабдевање општини Неготин

Након спроведеног поступка јавне набавке од стране општине Неготин, ЈКП „Бадњево“ данас су испоручене пумпе за водоснабдевање, које је у циљу отклањања последица поплава у општини Неготин донирала Немачка организација за техничку помоћ и сарадњу – ГИЗ. 

 

ЈКП „Бадњево“ фирма ПД“ Мопинг“доо из Пожаревца, чија је понуда била најповољнија, ипоручила је циркулационе и бунарске пумпе, које ће се монтирати на црпној станици Коначе. У плану је да се преостала средства из донације ГИЗ-а, искористе за набавку френкветног регулатора који ће се такође уградити на црпној станици Коначе, као и ормар са електро опремом. Монтажа опреме по речима в.д. директора ЈКП „Бадњево“ Голуба Рајића почеће ових дана

 

Ова опрема нам пуно значи, пре свега што обнављамо црпну станицу Коначе, где су пумпе старе 30 и више година, а исто тако и регулатор који ће регулисати притисак у мрежи и на тај начин спречити хаварије на водоводној мрежи које су нам се дешавале због неуједначеног притиска током дана, када је потрошње већа и ноћи, када се смањује“ – истакао је Рајић.