Понедељак, 10. Јул 2023.

ДУНАВ ЈЕ МОЈЕ МОРЕ 2023

Манифестација „Дунав је моје море“ у организацији Туристичке организације општине Неготин и Удружења риболоваца „Тимок,“ а под покровитељством Општине Неготин са бројним атрактивним летњим садржајима привукла је пажњу великог броја посетилаца. Присутне је поздравио Драгиша Ивковић, заменик председника Скупштине општине Неготин пожелевши добро дружење у оквиру програма посвећеног међународној реци која протиче и кроз нашу општину.

 

 

 

„Реке нас спајају и пружају доста могућности, а током лета и добру прилику за освежењем које нам је на високим температутама итекако потребно. Традиционално, данашње недељно дружење започели су они на којима свет остаје, најмлађи такмичењем у пецању. И надам се да су уживали у томе. Доста занимљивих активности и забаве нам предстоји, уз рибљу чорбу, вожњу катамараном и добру музику. Манифестацију Неготинско лето 2023, у организацији наших институција и удружења и уз подршку локалне самоуправе, чини доста занимљивих програма и ја вас позивам да будете активни и посећујете промоције, концерте, радионице, скупове, изложбе и туристичке локалитете.“, истакао је Ивковић.

 

 

 

 

 

 

 

Дан на Дунаву био је испуњен такмичењем у пецању у коме су учествовали најмлађи, припремањем рибље чорбе за које је владало велико интересовање и такмичење у веслању. И ове године организатор је обезбедио бесплатан аутобуски превоз до Кусјака и повратак до Неготина, као и вожњу катамараном. У музичком програму наступили су Жирадо каваљери, Стефан Николић и Наталија Његушића и Madicine band.