Уторак, 18. Октобар 2022.

ДО НЕДЕЉЕ 16. ОКТОБРА ПОПИСАНО 49 % СТАНОВНИШТВА И 53 % ДОМАЋИНСТАВА

Попис становништва, домаћинстава и станова који је у току у општини Неготин, одвија се без већих проблема. Од почетка пописа у нашој општини је, закључно са недељом 16. октобром, пописано око 50 процената пописаних у односу на 2011. годину, што је више од половине имајући у виду пројекције које указују на смањење броја становника у претходној деценији.  


„Попис на терену протиче без већих проблема   иако је на почетку било мало на друштвеним мрежама о проблемима и разним теоријама завера. Наши људи у источној Србији су добри домаћини, разумеју своја права и обавезе, тако да немамо већих проблема на терену. Знамо да у општини Неготин има пуно становника који су у иностранству и за такве људе имамо могућност да податке за њих дају њихови најближи рођаци и чланови домаћинства који су ту у Србији, тј у Неготину и селима поред Неготина.“  изјавио је Славиша Ћирић, начелник Одељења статистике у Зајечару.


До сада је пописано око 19.500 становника или 49 %, и 11.400 домаћинстава и станова 53% станова. Први званични подаци овогодишњег пописа који ће трајати до 31. Октобра, требало би да буду доступни већ у новембру. Попис становништва, домаћинстава и станова на територији општине Неготин спроводи 75 пописивача које контролише 11 инструктора.Попис се спроводи путем леп топ рачунара, а препорука је да грађани припреме своја документа како би се поступак пописивања убрзао и олакшао.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.