Четвртак, 06. Октобар 2022.

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Традиционални пријем за децу из неготинског вртића, основних и средњих школа у оквиру манифестације „Дечија недеља“ приређен је данас у малој сали Општине Неготин. Председник Величковић разговарао је са најважнијим члановима наше локалне заједнице, децом о темама које су њима важне.
 
  
 
  
 
„Деца су указала на то шта би волела да се промени у њиховим школама и граду. Разговарали смо о аутобуским стајалиштима, фискулутурним салама и музичким фестивалима. Важно је саслушати децу, препознати потребе, њихове жеље и обезбедити им што боље услове за срећно и безбрижно одрастање.“поручио је Величковић који је обећао подршку и учешће у еколошкој акцији неготинских гимназијалаца следећег четвртка.
 
  
 
Деца су председника обрадовала поклонима а најмлађа Јулија Демкина из Јекатаринбурга која је пре неколико месеци постала наша суграђанка и похађа Предшколску установу „Пчелица“, песмом на матерњем језику. Током данашње посете деца су обишла председников кабинет, скупштинску салу и услужни центар.

  
 
Из буџета општине Неготин ове године за функционисање предшколског, основног и средњошколског образовања издвојено је 236,5 милиона динара. Локална самоуправа је обезбедила бесплатан вртић за треће и свако наредно дете у породици, стипендије за ученика и студенте, прварице за прваке, награде за најбоље ученике, бесплатну ужину за треће и свако наредно дете у породици и децу слабијег материјалног стања и бесплатан превоз за ђаке.