Четвртак, 24. Март 2022.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ

23. годишњица од почетка НАТО бомбардовања СР Југославије обележена је данас полагањем венаца и пригодним програмом у организацији Општинске организације Резервних војних старешина.

Венце су, на споменик палим борцима од 1991-1999.године, положиле  у име делегације Општине Неготин Љутица Јовановић и Драган Радосављевић, чланови Општинског већа и делегације ОО СУБНОР Неготин и ОО РВС. Уследило је одавање почасти погинулим борцима и недавно преминулом Драгољубу Филиповићу, председнику неготинског СУБНОР-а.


Присутне је на последице неправедног бомбардовања наше земље подсетио Александар Јеркан, председник Општинске организације резервних војних старешина.

„ Да се не заборави, агресија на Савезну Републику Југославију је трајала 78 дана, од 24. марта до 10. јуна, с тим што су борбена дејства на Кошарама трајала до 14. јуна, да би се војска и полиција, Кумановским споразумом, повукла са Косова а са њима се догодио егзодуса српског народа с КиМ. Током агресије НАТО алијансе Србија је претрпела тешка оштећења , цивилних, војних и полицијских објеката. Погинуло је око 2,5 хиљаде цивила, 98 детета,, а рањено је око 6.000 људи.“ изјавио је Александар Јеркан, резервни капетан.

У пригодном програму учествовали су ученици Неготинска гимназија.  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.