Уторак, 14. Јун 2022.

ЦРВЕНИ КРСТ НЕГОТИН ОБЕЛЕЖИО 146. ГОДИШЊИЦУ ПОСТОЈАЊА

Пригодном свечаношћу приређеној у великој сали СО Неготин, на светски дан добровољног давалаштва крви, Црвени крст Неготин је обележио 146. годишњицу рада. На почетку свечаности присутнима се обратила Гордана Димовић, председница неготинске подружнице и захвалила свим добровољним даваоцима, као и појединцима и институцијама који су пружили подршку акцијама организованих током прошле године. Обележавању годишњице ове хуманитарне организације присуствовали су Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мирослав Кнежевић, помоћник председника, др Мира Мирић, потпредседница ЦК Неготин, представници Службе трансфузиологије Здравственог центра Неготин, неготинских образовних институција и бројни добровољни даваоци. Председник Владимир Величковић је поздрављајући присутне захвалио свим херојима, добровољним даваоцима крви истичући важност овог хуманог геста.

  

  

„ Захваљујем вам на хуманом чину којим сте до сада спасили много живота. Акција добровољног давалаштва која траје годинама даје велике резултате због ваше хуманости и сигуран сам да наш град није занемарљив што се броја давалаца тиче. Имамо добар одзив и надам се да ће и млађе генерације поћи путем старијих, наших суграђана који имају више од стотину давања, што је за сваку похвалу.“, истакао је Величковић.

  

  

  

Данас су подељене захвалнице и признања добровољним даваоцима за 20, 35, 75 и 100 давања и заслужним појединцима и колективима. Херој несебичног давалаштвa крви је Момир Николић који је до сада 143 пута дао ову драгоцену течност.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.