Петак, 29. Март 2013.

27. седница Скупштине општине Неготин

4104_1.jpg

Одборници неготинске скупштине на 27. седници изгласали су ребаланс буџета за 2013. годину, усвојили извештаје о раду са годишњим финансијским извештајем општинских и јавних институција и разматрали друга питања из домена рада. Седници, којом је председавао Дамир Ракић, председник неготинске скупштине, присуствовао је мр Милан Уруковић, председник општине са својим помоћницима др Влајком Ђорђевићем и Александром Миловановић, као и чланови Општинског већа.

4104_2.jpg

Ребаланском буџета за 2013. усвојеним на почетку 27. седнице Скупштине општине Неготин укупни приходи буџета повећани су за 50 милиона динара у делу капиталних инвестиција. Реч је о средствима којима ће се буџет задужити код пословних банака за пројекат реконструкције зелене пијаце. Током ове године у тај пројекат биће уложено 90 милиона динара, док је вредност целе инвестиције процењена на 180 милиона.

Са циљем унапређења положаја и збрињавања избеглих и интерно расељених лица и повратника у општини Неготин, одборници СО Неготин донели су Локални акциони план за период 2013. до 2016. године. Иначе у нашој општини живе 363 интерно расељене особе, 75 избеглица и 16 повратника у поступку реадмисије.

У наставку седнице усвојен је низ извештаја о раду са финансијским извештајем за 2012. годину општинских институција: Музеја Крајине, Историјског архива, Туристичке организације, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, Центра за социјални рад, ЈКП“Бадњево“ и  ЈП за грађевинско земљиште.

4104_3.jpg

На седници општинског парламента донет је план детаљне регулације за иградњу ветроелектране „Никине воде“ у Плавни. Фарма ветрогенератора „Никине воде“ градиће се на површини од 220 хектара у атару Плавне где ће бити постављено 18 стубова са ветрењачама појединачне снаге 2,5 МW. Одборници су се сагласили и о почетку израде плана генералне регулације за насеље Прахово.

Одборници су дали сагласност на статут и измену и допуну програма рада са финансијским планом обезбеђења утрошка средстава за ЈКП“Бадњево“ и ЈП за грађевинско земљиште. Сагласили су се такође са одлуком Управног одбора ЈКП“Бадњево“ о утврђивању цена комуналних услуга: воде, канализације, изнишења смећа, гробљанских и услуга паркинг сервиса. Нова цена воде, без урачунатог ПДВ је 29,20 динара по кубном метру, канализације 13,67 динара, а изношења смећа 97,68 динара по члану домаћинства.

На данашњој седници именовани су чланови комисије за стипендирање студената и талентованих ученика средњих школа, као и чланови школских одбора Мизичке школе „Стеван Мокрањац“ и ОШ“Павле Илић Вељко“ у Душановцу.