Уторак, 19. Април 2011.

– Одржан пети Сајам запошљавања

3168_1.jpg

Данас је у холу Дома културе “Стеван Мокрањац” у Неготину одржан пети Сајам запошљавања. На сајму су 32 послодавца понудила 130 радних места.

3168_2.jpg

Присутне је најпре  поздравила Лидија Начић, директор Филијале Националне службе за запошљавање у Бору, која је говорила о значају организовања сајмова запошљавања, како за унапређење  мале привреде тако и за решавање проблема незапослености, пре свега младих.

3168_3.jpg

Председник Скупштине општине Неготин, мр Милан Уруковић, поздрављајући присутне захвалио је послодавцима који су се одазвали позиву да учествују на сајму и истакао да локална смаоуправа чини све како би смањила незапосленост у општини Неготин. Један од тих корака је и доношење Стратегије за запошљавање младих на територији општине Неготин у децембру прошле године. За те намене из буџета ће у 2011. години бити издвојено два милиона динара.

3168_5.jpg

Сајам запошљавања званично је отворио је заменик директора Националне службе за запошљавање  Србије Дејан Миљковић. Он је говорио о стратегији Националне службе за запошљавање у 2011. години којој је предвиђено 16 програма за које је предвиђено седам милијарди динара. Он је такође истакао да је прошле године организовано 80 сајмова запошљавања, на којима је учествовало преко 2 500 послодаваца, посао нашло око 10 000 незапослених.

3168_5.jpg

Велики број незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање, данас је на Сајму запошљавања био у прилици да дође до радног места.