Уторак, 19. Април 2011.

– Обележен Дан Техничке школе

3167_1.jpg

Свечаном академијом и пригодним програмом данас је Техничка школа у Неготину обележила 45. годишњицу постојања и рада. Свечаној академији присуствовали су Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин, Драгослав Марић, начелник Школске управе Зајечар, директори основних и средњих школа, бивши и садашњи професори и ученици ове школе.

3167_2.jpg


Техничка школа у Неготину почела је рад 1966. године са два одељења, као истурено одељење Образовног центра Иво Лола Рибар из Бора под називом Школа са практичном обуком “Иво Лола Рибар” Бор - одељење у Неготину. Настава се изводила у фабрици ИХП Прахово за чије потребе је и основана, да би се из године у годину селила и као подстанар радила у просторијама Основне школе “Вук Караџић” и Гимназије. У Букову 1972. добија своју зграду, али и њу напушта 1984. и сели се у зграду Завода за васпитање младих. Марта 1996. год. Министарство за рад, борачка и социјална питања својом одлуком укида завод и од тада школа добија на располагање целу зграду, а тиме и просторне могућности да на најбољи начин реши питање организације васпитно - образовног рада. Школа је регистрована за средње образовање.

3167_3.jpg

Од почетка па до данас школовали су се кадрови : хемијско – технолошки, економско– комерцијални, машински и електро.

У склопу школе, тачније школском дворишту, смештене су радионице за обављање практичне наставе за електромеханичаре и електромонтере и аутомеханичаре. Наставу изводи 42 наставника теоретске наставе, 6 наставника практичне наставе и 6 спољних сарадника из других школа и радних организација.Од стручних служби, у школи ради педагогошко-психолошка служба.

3167_4.jpg

Мисија Техничке школе је образовање ученика III и IV степена машинске и електротехничке струке, оспособљавање ученика за самосталан и професионално-компетентан рад и њихово оспособљавање за даље школовање.