Уторак, 25. Октобар 2011.

– Oбележен Дан Дома културе „Стеван Мокрањац“

3435_1.jpg

Пригодном свечаношћу којој су присуствовали бројни гости, пријатељи и сарадници, данас је обележен Дан Дома културе „Стеван Мокрањац“. 

3435_2.jpg

Дом културе формиран је 1986. године као Установа у оснивању, а онда је пуних 9 година чекала да би 25. октобра 1995. године званично била регистрована као Дом културе „Стеван Мокрањац“. Управо због тога овај дан неготински Дом културе бележи као свој.

3435_4.jpg

Присутне госте поздравио је директор установе мр Милан Радосављевић, који је захвалио свима који су током претходне године сарађивали са Домом културе и који су дошли да увеличају данашњи празник.Он је такође истакао да се запослени у Дому културе труде да задовоље афинитете неготинске публике која је посебно заинтересована за ликовну, музичку и позоришну уметност.

3435_3.jpg

У оквиру обележавања Дана Дома културе, у 19 сати биће отворена изложба слика „Стална поставка уметничких дела“ из фонда уметничких дела Дома културе, а од 20 сати,  неготински Дом културе своју верну публику дарује и поклон концертом „Вино и гитаре“, док ће у среду  26.октобра од 20 сати бити приказана позоришна представа – урнебесна комедија  „Само да знаш колико те волим“, рађена према тексту италијанског писца Антонија Амуриа, а у драматизацији Душка Анђића и инерпретацији глумаца: Љиљане Ђурић и Миленка Павлова.