Уторак, 05. Јул 2011.

– Градоначелник Улма са својим сарадницима дочекан у Михајловцу

3282_1.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, председник СО Неготин мр Милан Уруковић, заменик председника општине Бранко Марковић, чланови општинског већа и мештани МЗ Михајловац, дочекали су јуче на обали Дунава у Михајловцу делегацију немачког града Улма, коју је предводио први градоначелник Иво Генер.

3282_2.jpg

Немачка делегација у којој су поред првог градоначелника били и његови заменици Александар Вецина и Сабина Деле, директор Дунавског бироа Петер Лангер и тридесетак угледних и успешних привредника овога града налази се на традиционалној пловидби Дунавом од Улма до Црног мора.

3282_7.jpg

Пријем у Михајловцу резултат је јесенас успостављене сарадње два града приликом посете водећих људи локалне самоуправе Улму. Том приликом, као и јуче презентован је пројекат изградње спортско рекреативног центра “Дунавски бисер” на обали Дунава код Михајловца. Пројекат је презентовао архитекта Милан Раонић из фирме „РАУМ“ из Београда.

Председник општине Неготин изразио је задовољство што су водећи људи града Улма јуче боравили у општини Неготин. Он је такође истакао да се нада да ће овакве посете допринети бржем проналажењу инвеститора који би уложили средства у изградњу “Дунавског бисера”. Овај пројекат је веома важан за општину Неготину, јер би његовом изградњом Михајловац, а и сама општина Неготин постали још интерсантнији туристима, а са друге стране омогућило би се и отварање нових радних места.

3282_4.jpg 

Градоначелник Улма, Иво Генер истакао је да је један од циљева њихове пловидбе Дунавом и јачање веза и спајање људи који живе поред велике европске реке. Он је обећао да ће се лично, као градоначелник Улма и председник Друштва пријатеља Дунава, али и привредници који плове са њим потрудити да се чује за пројекат “Дунавски бисер” и да се нада да ће приликом следеће пловидбе, за пет година, сви уживати у још једном бисеру Дунава.

3282_5.jpg

Гости из Немачке били су јуче у прилици да уживају и у песмама Етно групе “Мариника”, а водећи људи два града разменили су и пригодне поклоне.

3282_3.jpg