Петак, 01. Аугуст 2014.

Субвенције за нова радна места


Национална служба за запошљавање филијала Бор у сарадњи са општином  Неготин, расписала је Јавни позив послодавцима за доделу субвенција за отварање нових радних места у 2014. години и Јавни незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2014. години.

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленим лицима која се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање – Испостава Неготин у општини Неготин и имају завршену обуку за започињање сопственог посла.

Субвенција се додељује незапосленом лицу у једнократном износу од  200.000 динара, ради оснивања радње или оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос. Незапослено лице које оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност најмање 24 месеца.

Субвенција за отварање нових радних места,  одобрава се послодавцима у једнократном износу од 150 000 динара, ради запошљавања незапослених лица која се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање, Филијала Бор у општини Неготин.

Послодавац, односно организациона јединица послодавца у којој се запошљавају лица, мора бити регистрована најмање три месеца пре датума подношења захтева, на територији општине Неготин.

Послодавац који је остварио право на субвенцију за отварање нових радних места дужан је да закључи уговор о раду са незапосленим лицем, на неодређено време, са пуним радним временом, у трајању од најмање 24 месеца од дана заснивања радног односа и да измирује обавезе по основу доприноса за обавезно социјално осигурање, у складу са законом

Општина Неготин је Локалним акционим планом запошљавања у 2014. години, за ове намене определила је 5 000 000 динара, односно 2 500 000 динара по јавном позиву.

Јавни позиви за самозапошљавање и отварање нових радних места трају до 15. септембра 2014. године.