Вести - Локална самоуправа

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: ПРЕДУЗИМАЊЕ ПРЕВЕНТИВНИХ И ОПЕРАТИВНИХ МЕРА

Четвртак, 11. Јул 2024.
 

Републички хидрометоролошки завод је издао упозорење за подручје Србије на јак и дуготрајан топлотни талас, који ће условити максималне температуре до краја седмице, од 35 до 40 С, уз тропске ноћи у урбаним срединама. Топлотни талас пратиће и изражен дефицит падавина и са великом вероватноћом ће се наставити и почетком следеће недеље.

Детаљније

ЗАКАЗАНА ДВАДЕСЕТ ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Среда, 10. Јул 2024.
 

Председник Скупштине општине Неготин, мр Милан Уруковић, заказао је за среду 17.07.2024. године двадесет пету седницу општинског парламента. Почетак седнице заказан је за 10 сати у великој сали Скупштине општине Неготин.

Детаљније

ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ ЛОКАЛИЗОВАН 20 МИНУТА ПОСЛЕ ПОНОЋИ

Понедељак, 08. Јул 2024.
 

Пожар који је синоћ букнуо на градској депонији на делу према Србову, негде око 19 часова, локализован је око 20 минута после поноћи. Током целе ноћи на гашењу пожара на депонији који је захватио површину око петнаестак ари, учествовало је шест екипа Ватрогасно-спасилачког одељења Неготин, Ватрогасно-спасилачке чете Бор, Еликсир Прахово и ХЕ „Ђердап 2“. Током ноћи радне машине Јавног комуналног предузећа „Бадњево“ биле су ангажоване на пресецању терена како би се направиле баријере и тиме пожар брже локализовао.

Детаљније

ДАН УСТАНКА НАРОДА СРБИЈЕ, 7.ЈУЛ

Недеља, 07. Јул 2024.
 

Дан устанка народа Србије, 7.јул, обележен је одавањем почасти и полагањем цвећа на споменик палим борцима на Стеванским ливадама. Венце су положиле делегације Општине Неготин коју су чинили Дарко Чиришановић, секретар СО Неготин и Драган Ђокић, члан Општинског већа задужен за привреду, ОО СУБНОР Неготин и ОО РВС Неготин.

Детаљније

ОДРЖАНА 92. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Уторак, 02. Јул 2024.
 

На данашњој седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, након спроведених јавних расправа, утврђени су предлози одлука о измени и допуни одлуке о буџету општине Неготин за 2024. годину, висини накнаде за коришћење јавне површине и критеријумима за одређивање активности које утичу на животну средину и износима накнада. Утврђени су предлози решења о престанку мандата и именовању Далибора Ранђеловића, дипломираног пољопривредног инжењера за директора ЈКП „Бадњево“. На седници је утврђен и предлог Решења о престанку мандата досадашњем директору Дома културе „Стеван Мокрањац“, Јованки Стефановић-Станојевић, дипломираном политикологу, као и предлог Решења о именовању Данијеле Марковић, дипломираног музичког педагога, за директора ове установе у наредном четворогодишњем периоду.

Детаљније

ПРЕГЛЕДНА КАРТА ПОЛОЖАЈА ТАБЛИ КО ЧУБРА

Понедељак, 01. Јул 2024.
 


Преузмите: Карту

Детаљније

ПОТПИСАН УГОВОР О ДОНАЦИЈИ АУТОМАТСКЕ МЕРНЕ СТАНИЦЕ

Петак, 21. Јун 2024.
 

Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Маргарета Мусић, управитељка Еликсир Фондације потписали су данас Уговор о донацији аутоматске мерне станице ж. Прва мерна станица на територији општине Неготин са циљем континуираног праћења квалитета ваздуха у граду биће постављена на јесен у Предшколској установи „Пчелица“. Укупна вредност ове донације износи 14, 5 милиона динара. Пројекат успостављања мониторинга квалитета ваздуха на подручју општине Неготин покренут је као одговор на иницијативу групе грађана услед проблема изазваних пожаром на депонији у фебруару ове године.

Детаљније

НЕГОТИНСКО ЛЕТО 2024

Четвртак, 20. Јун 2024.
 

НЕДЕЉА, 14. јул
10 сати/ Шаркамен
Водимо вас на локалитет „Врело“ у Шаркамену/ археолошко вођење
Обезбеђен бесплатан превоз. Полазак у 10 сати код Педагошке академије
Организатори: Туристичка организација општине Неготин и Музеј Крајине

20 сати/ Градски трг
Вече игре
Организатор: КУД „С. Мокрањац“ и Дом културе „С. Мокрањац“


УТОРАК, 16. јул
20 сати/ Плато Дома културе „Стеван Мокрањац“
Певамo и свирамо влашку музику - ВЕЧЕ СА ГЕРГИНОМ
Организатори: Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Удружење „Гергина“

 

 

Детаљније

РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА СМАЊЕЊА ЗАГАЂЕЊА ВАЗДУХА ПОРЕКЛОМ ИЗ ИНДИВИДУАЛНИХ ИЗВОРА У 2024.ГОДИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Понедељак, 17. Јун 2024.
 

Средствима подстицаја суфинансира се реализација пројекта смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора. Пројекат смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора реализоваће се кроз набавку и замену постојећег ложишта на дрво, угаљ и лож уље енергетски и еколошки ефикаснијим ложиштем на дрвну биомасу за домаћинства на територији општине Неготин, осим за домаћинства која већ имају могућност прикључења на даљинско грејање.

Детаљније

ОДРЖАНА 91. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Петак, 14. Јун 2024.
 

На 91. седница Општинског већа општине Неготин која је одржана данас у малој сали Општине Неготин, разматрано је 12 предлога одлука, решења и закључака. Након расправе утврђен је предлог Одлуке о јавним паркиралиштима на територији општине Неготин који је усаглашен за Законом о комуналним делатностима.

Детаљније

Видео вести

18.12.2012 - Дочек на градском тргу у Неготину

Погледајте

07.09.2011 - Добро дошли у Неготин

Погледајте

22.01.2010 - Музика Мокрањца путује светом

Погледајте

28.01.2010 - Реновирана зграда биоскопа „Крајина“

Погледајте

01.02.2010 - Трибина Еколошког друштва “Бадем”

Погледајте

03.02.2010 - Почело грејање у Хали спортова

Погледајте

09.03.2010 - Нови кошеви у Хали спортова

Погледајте

19.03.2010 - Одбојкашке лопте основцима

Погледајте

29.03.2010 - "Сусрети села" почели у Јабуковцу

Погледајте

31.05.2010 - КУД "Стеван Мокрањац"

Погледајте

29.07.2010 - Поломљене клупе у парку

Погледајте

14.09.2010 - Дани Европске баштине на Рајачким пимницама

Погледајте

22.11.2010 - Завршени радови у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу

Погледајте

15.08.2013. - Позив КИРС

Погледајте

15.09.2014. - Изјава председника Општине Неготин поводом поплава

Погледајте