Вести - Култура

ОТВОРЕН ДЕСЕТИ МЕЂУНАРОДНИ ВОКАЛНИ ЕТНО ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ „ВЕФ“

Четвртак, 25. Мај 2023.
 

Јубиларни десети по реду Вокални етно фестивал младих ВЕФ, у организацији Креативног удружења Него, почео је јуче на Рогљевачким пивницама. Овогодишњи фестивал који негује традиционално певање и окупља етно групе младих из целог региона, трајаће до суботе 27. маја уз више радионица, промоција књига, изложби, такмичарско вече и концерте. 10. Вокални етно фестивал ВЕФ подржали су Општина Неготин, министарства културе, туризма и омладине и просвете, пројекат ЕУ за културно наслеђе и туризам који финансира Европска унија а спроводи Немачка агенција за сарадњу ГИЗ, бројне општинске институције и пријатељи фестивала.

 

Детаљније

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ

Петак, 12. Мај 2023.
 

У  цркви у Милошеву данас је обележена слава Свети Василије Острошки. У присуству великог броја верника, литургију су служили Марјан Керчуљ, арихерејски намесник и јереј Марко Јокановић. Обележавању славе присуствовали су и Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника и Љутица Јовановић, члан Општинског већа задужен за месне заједице и сарадњу са дијаспором.

Детаљније

У НЕГОТИНУ ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ МЕДА И ВИНА

Четвртак, 11. Мај 2023.
 

16. Међународни сајам меда и вина, у организацији Туристичке организације општине Неготин, Удружења винара Неготинска Крајина и Удружења пчелара Хајдук Вељко, отворен је вечерас у Неготину.

 

Детаљније

ПРОГРАМ МАЈСКИХ СВЕЧАНОСТИ 2023

Уторак, 09. Мај 2023.
 

Мајске свечаности 2023 које организујемо поводом 12. маја - Дана општине Неготин, почињу данас у 12 часова програмом који је намењен деци и писаној речи. Већ у 19 часова у промотивној сали неготинске библиотеке биће промовисана монографија селa Видровац. Наша манифестација биће одржана током маја у складу спроведене организације, договорених програма и потписаних уговора.

Детаљније

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ

Петак, 24. Март 2023.
 

Одавањем почасти и полагањем цвећа и венаца на споменик палим борцима од 1991- 1999. године данас је обележена 24. годишњица од почетка НАТО бомбардовања СР Југославије. Церемонија је започета одавањем почасти преминулима током НАТО агресије на нашу земљу која је трајала 78 дана. Минутом ћутања одата је и почаст недавно преминулом Александру Јеркану, председнику Организације резервних војних старешина Неготин.    

Детаљније

МАРИА, НАЂА И МАРТА ПРЕДСТАВЉАЋЕ НЕГОТИН У ПРОГРАМУ "РИТАМ ЕВРОПЕ"

Понедељак, 20. Март 2023.
 

Општину Неготин на музичком такмичењу за децу и омладину "Ритам Европе" представљаће Мариа Паскуловић, Нађа Миливојевић, ученице Основне школе "Бранко Радичевић" и Марта Ђурковић, ученица Неготинске гимназије, одлучио је на јучерашњој аудицији Тим продукције "Ритам Европе".

Детаљније

ОПШТИНА НЕГОТИН ДЕО ПРОГРАМА „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

Уторак, 07. Март 2023.
 

Општина Неготин је учесник овогодишњег највећег дечјег музичког такмичења у Србији „Ритам Европе“, намењеног деци и младима талентованих за певање и плес, и узраста од 14 до 21 године. На данашњем састанку коме су присуствовали директори основних и средњих школа и професори музичког и физичког васпитања, најављен је избор представника наше општине који ће бити изабран у недељу 19. марта.

Детаљније

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СЛАВЕ СВЕТИ ТРИФУН

Уторак, 14. Фебруар 2023.
 

Широм Неготинске Крајине данас се обележава Свети Трифун, заштитника винара и виноградара, Централна манифестација у организацији Туристичке организације општине Неготин и под покровитељством Општине Неготин, одржана је на Рајачким пивницама. У славу вина, као и у свим српским винским и виноградарским подручјима, свечано је уз резање славског колача и орезивање винове лозе, обележен почетак још једне виноградарске године. Окупљене госте, учеснике програма и домаћине поздравио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин, пожелевши срећну славу и родну и берићетну годину.

Детаљније

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА 2022.

Понедељак, 21. Новембар 2022.
 

Манифестација „Михољски сурети села 2022“ биће одржана, уз покровитељство Министарства за бригу о селу Републике Србије и Општине Неготин, у крајинском селу Јабуковац, у недељу 27. новембра. Циљ манифестације „Михољски сусрети села 2022“ која се ове године организује у 87 градова и општина, је неговање културе и традиције, и обогаћење друштвеног и спортског живота у селима широм Србије. У недељу ће кроз целодневни програм бити представљени народни обичаји, стваралаштво, традиција, музика, игра, песма, као и пастирска и спортска  надметања, са циљем обогаћивања друштвеног и спортског живота сеоског становништва и промовисања традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.

Детаљније

ЗАВРШЕНИ 56. МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ

Понедељак, 19. Септембар 2022.
 

Величанственим наступом Академског хора „Collegium musicum“ под вођством др ум. Драгане Јовановић, завршени су 56. „Мокрањчеви дани“ посвећени нашем знаменитом суграђанину, најпознатијем српском композитору, родоначелнику хорске музике у Србији, педагогу и академику Стевану Стојановићу Мокрањцу. Концерт под називом „Трагови из сазвежђа Регула“ који се састојао од тематских целина: „Траг духа“, „Траг земље и мора“, „Траг срца“, „Траг игре“, „Траг смеха“ и „Траг љубави“, представља омаж дугогодишњем члану Програмске комисије Фестивала, радо виђеном госту Неготина, чувеној диригентици Даринки Матић Маровић.

Детаљније

Видео вести

18.12.2012 - Дочек на градском тргу у Неготину

Погледајте

07.09.2011 - Добро дошли у Неготин

Погледајте

22.01.2010 - Музика Мокрањца путује светом

Погледајте

28.01.2010 - Реновирана зграда биоскопа „Крајина“

Погледајте

01.02.2010 - Трибина Еколошког друштва “Бадем”

Погледајте

03.02.2010 - Почело грејање у Хали спортова

Погледајте

09.03.2010 - Нови кошеви у Хали спортова

Погледајте

19.03.2010 - Одбојкашке лопте основцима

Погледајте

29.03.2010 - "Сусрети села" почели у Јабуковцу

Погледајте

31.05.2010 - КУД "Стеван Мокрањац"

Погледајте

29.07.2010 - Поломљене клупе у парку

Погледајте

14.09.2010 - Дани Европске баштине на Рајачким пимницама

Погледајте

22.11.2010 - Завршени радови у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу

Погледајте

15.08.2013. - Позив КИРС

Погледајте

15.09.2014. - Изјава председника Општине Неготин поводом поплава

Погледајте