Среда, 08. Мај 2013.

Општинско веће


Преузмите: Пословник о раду Општинског већа


општинско већЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

 • Владимир Величковић, председник општине Неготин и председавајући Општинског већа

Рођен је 13.12. 1978. године у Неготину, где је завршио Основну школу „Вук Караџић“ и Гимназију „Предраг Костић“. Факултет физичке културе у Нишу завршио је 2003. године и стекао звање : дипломирани  педагог физичке културе.

Од 2001. до 2003. године живео је у Бечу и играо кошарку, али после теже повреде напушта Беч и враћа се у Србију.

Од 2004. до 2007. године био је власник и тренер у Рекреативном клубу „Релакс“,  где  је радио на едукацији здравог живота и правилног вежбања са децом и старијима. Радио је и као спасилац на базену у периоду од 2005. до 2007. године, уједно држећи и школу пливања. Упоредо од 2003. радио био је тренер млађих женских категорија у КК „Хајдук Вељко“ и играч у сениорском тиму до 2007. године, када престаје са активним играњем кошарке.

Радни однос заснива 2005. године, у Основној школи "Момчило Ранковић" у Рајцу, као професор физичког васпитања, а од јануара 2006. године и  као професор у Неготинској гимназији. Водио је више секција, као што су кошарка, мали фудбал, где је остваривао завидне резултате. Водио је и плесну секцију у школи, учећи децу класичним плесовима, што је касније довело до ангажовања у Матурском плесу од 2008. године, а 2009. године са матурантима неготинских школа учествује у обарању Гинисовог рекорда по броју учесника у целој Европи, за шта добија и сертификат.

Јануара 2016. године постављен је на место в.д. директора Неготинске гимназије, а 01.09.2016. изабран на место директора ове образовне институције.

Ожењен је и отац троје деце. 

 • Бобан Стингић, заменик председника општине Неготин 

Рођен је  4. децембра 1972. године у Неготину. Основну школу завршио је у Кобишници, а средњу војну школу КоВ у Сарајеву и стекао звање артиљеријског подофицира.

Звање правника стекао је 1999.године на Правном факултету  у Нишу. 2014. године на Универзитету „Унион-Никола Тесла“ Београд, Факултету за пословне студије и право, стиче звање дипломираног правника.

Од 1991. до 2001.године радио је у Војци Југославије и Војсци Србије, а од 8. октобра 2015. године је адвокатски приправник. 

Рањаван је два пута у току извршавања борбених задатака на територији БиХ 1992.године. Маја 1999. године трећи пут је рањен на територији КиМ. Због последица последњег рањавања стекао је право на војну инвалидску пензију.

Одликован је од стране председника СРЈ медаљом за врлине у областима одбране и безбедности.

Ожењен је и отац две кћерке.

ЧЛАНОВИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 

 • Дејан Стефановић, дипломирани  инжењер пољопривреде

Рођен je у Неготину, 13.12.1975.гoдинe. Основну и средњу Пољопривредну школу завршио је у Неготину. Диплoмирao је нa Пoљoприврeднoм фaкултeту у Зeмуну сa прoсeкoм 9,23 и стeкao звaњe диплoмирaни инжeњeр пoљoприврeдe, смeр вoћaрствo и винoгрaдaрствo.

У рaдни oднoс ступиo 2006. кao стручни сaрaдник из вoћaрствa и винoгрaдaрствa у Зaвoду зa пoљoприврeду Нeгoтин и рукoвoдилaц расадничком производњом воћног расадника „ПСС Неготин“.

Tрeнутнo је нa зaвршнoj гoдини докторских академских студијa на Пољопривредном факултету у Земуну нa тeми "Утицaj врeмeнa дeфoлиjaциje нa биoлoшкa свojствa, квaлитeт грoжђa и винa сoртe винoвe лoзe кaбeрнe сoвињoн". Учeсник нa рaзличитим прojeктимa из свoje oблaсти.

Зaпoслeн у Пољопривредној саветодавној и стручној служби Неготин на пословима саветодавца из oблaсти пoљoприврeдe.

Стeкao сeртификaтe:

-"Farm management", US Department of Agriculture, 2008., University of Kentucky; 

-"Agri-Entrepreneurship and supply chain managament", Entrepreneurship Development Institute of India, Ahmedabad, 2015. кao и рaзних других у oквиру свoje дeлaтнoсти.

Oжeњeн je и oтaц двoje мaлoлeтнe дeцe.

 • Татјана Панић, економиста у менаџменту

Рођена 18.03.1970.године у Зајечару. Живи у Неготину где је завршила Основну школу „Вук Караџић“ и Гимназију „Предраг Костић“. Вишу школу за менаџмент, смер менаџмент, завршава 2004. године и стиче звање економисте у области  менаџмента.

Свој радни век започиње у Радио Крајини  октобра 1990.године као хонорарни сарадник у Омладинском програму. Већ почетком 1991. године почиње каријеру водитеља – спикера ангажовањем у редовном програму Радио Крајине. Стално запослење добија у јануару 1992. године. Један је од првих спикера Телевизије Крајина која свој рад започиње у фебруару исте године. Своје професионално звање спикера- водитеља усавршава у ЈП РТВ Крајина у коме је касније ангажована на пословима музичког и филмског уредника Телевизије Крајина.  Радила је и на месту организатора радијског и Тв програма и новинара – репортера до новембра 2008. године. Радила је и као хонорарни сарадник интернет радио станице од 2011. до 2013. године. Као новинар – водитељ ради и у периоду децембар 2013 - мај 2014.године на локалној Телевизији Транс.

У јуну 2014. године изабрана је на место члана Већа задуженог за информисање, културу и туризам. Од 2015. године обавља функцију члана Општинског већа за културу и туризам.  Члан је Удружења за борбу против рака „Невен“. Говори енглески језик.  

 • Далибор Машић, спортски радник

Рођен 05.10. 1980. године у Неготину. Завршио средњу Електротехничку школу у Неготину.

Своје прве рукометне кораке започиње још као дете у РК „Хајдук Вељко“ из Неготина. У свом узрасту постиже индивидуалне и колективне резултате, а од самог почетка рукометне каријере показује назнаке стабилне личности, фер-плеј играча и правог спортисте. Управо то му помаже да постане једна од најистакнутијих спортских личности у Неготину. У свом тиму увек поштован, за своје колеге веома цењен на територији читаве Србије.

Са клубом РК „Хајдук Вељко“ прошао велике успехе, од екипе у нижим ранговима такмичења, до стандардног прволигаша у СР Југославији и данас једне од најбољих екипа у Првој рукометној лиги Србије. После 26 година играња рукомета за РК „Хајдук Вељко“, 29. маја 2016. године. ставља тачку на играчку каријеру. Колико поштовања ужива у свом родном граду показале су пуне трибине и вишеминутни аплаузи на крају опроштајног меча у неготинској Хали спортова.

Читаву своју рукометну каријеру провео је у неготинском прволигашу и поред многобројних добрих понуда, а заљубљеност у рукомет, спорт и Неготин и данас показује јер је после играчке каријере вршио функцију тим менаџера РК „Хајдук Вељко“.

Иза себе има и многобројне подухвате када су развој спорта и рукомета у Крајини у питању. Учесник је и један од организатора мини-рукометног р+турнира у Неготину. Увек присутан у хуманитарним акцијама како тимским, тако и индивидуално. Један од покретача хуманитарне акције прикупљања новца за лечење деце на територији Неготинске Крајине. Вице шампион Прве лиге Србијем учесник „Плаво-беле“ лиге СР Југославије, спортиста године у Неготину.Говори енглески језик. 

 • Драган Бердић, дипломирани инжењер електронике 

Рођен 21.01.1965.године у Кобишници. Гимназију "Предраг Костић" завршио је 1984.године, на Природно техничком смеру, усмереног образовања, са занимањем „Техничар за неорганску хемију“. Као ученик више пута је учествовао на Републичким такмичењима из хемије. За показане резултате добио је“ Вукову диплому“. Одслужио је војни рок. Завршио је Електронски факултет Универзитета у Нишу. Звање дипломираног инжењера електронике, смер „Процесна аутоматика“, стекао је 23.јуна 1993.године.

У Техничкој школи Неготин ради од 1994.године, као наставник предметне наставе. Члан је Школског одбора Техничке школе на предлог колектива. За време рада у настави са ученицима Техничке школе, учествовао је више пута на републичким такмичењима у организацији Заједнице електротехничких школа Србије. Многи од тих ученика су данас завршили факултете и раде на пословима инжењера.

У периоду од 2004-2008.године у Техничкој школи Неготин обављао је функцију директора школе. 

У току рада  усавршавао се и похађао семинаре као што су: „Управљање финансијама и ресурсима у образовању“, у организацији Завода за унапређење образовања и васпитања, Републике Србије. „Менаџмент у образовању“ , Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Републике Србије, и других.

Више година био је члан Ууправног одбора Кошаркашког клуба „Хајдук вељко“, који је у том периоду окупљао велики број деце и показао значајне резултате. У оквиру Техничке школе, био је и предавач на курсу акредитованом од стране Министарства просвете, за програме Word, и Excel. Говори руски језик.

 Ожењен, отац троје деце.           

 • Далибор Ранђеловић, дипломирани инжењер  пољопривреде       

Рођен 14.11.1977. године у Неготину. Завршио Пољопривредну школу „Рајко Боснић“ у Букову. Дипломирао на Пољопривредном факултету, Универзитета у Приштини, 27.10.2004. године на смеру воћар- виноградар и стекао звање дипломираног инжењера пољопривреде.

Новембра 2005.године стекао уверење за промет пестицидима Пољопривредног факултета у Земуну. 

Радно искуство стекао  на пословима инжењера заштите биља у „СЕМЕ“ А.Д. Београд,и  „Флора плус“. Био је власник  радње  за промет сточне хране „Фармакоп“ у Неготину. На пословима  инжењера воћарства и виноградарства радио је  у Пољопривредној саветодавној и стручној служби Неготин. Од 2015. године запослен је на месту  инжењера воћарства и виноградарства у НТС „ФООД“ доо.

Познаје рад на рачунару , говори немачки језик.      

Ожењен, отац четворо деце.

 •  Драгиша Радуловић, политиколог

Рођен је 30.07.1948. године у Радујевцу. Основну школу и Гимназију завршио је у Неготину. Факултет политичких наука, смер Међународни односи у Београду.

Радио је у ИХП Прахово на месту новинара и руководиоца за правне, кадровске и опште послове и информисање и на месту директора Радио телевизије Крајина. Био је председник Одбора синдиката у РТБ Бор, председник Извршног одбора Удружених радио станица Србије, делегат у СО Неготин и секретар СИЗ информисања Општине Неготин.

Бави се новинарством, изучавањем и публицистиком, углавном за потребе српске дијаспоре, стварајући притом везе матице и дијаспоре. Организовао више сусрета дијаспоре Кладова, наших људи који живе и раде у скандинавским земљама. Организовао са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије презентацију привредних потенцијала општина Борског и Зајчарског округа у Бечу. Организовао посете челних људи Неготина српским клубовима и удружењима у Аустрији. 

Говори француски језик.

Ожењен, отац двоје деце.

 • Зоран Пуслојић, лекар специјалиста интерне медицине и гастроентерологије и хепатологије

Рођен је у Неготину 18. новембра 1963.године. Основну школу завршио у Кобишници а Гимназију "Предраг Костић" у Неготину 1982. год. као добитник "Вукове дипломе".

Наредне године је одслужио војни рок, род инжињерија, и добио награду "Примеран војник". Студирао Медицински факултет у Нишу и завршио 1989.године.

Ради у ЗЦ Неготин од 01.09.1989. у почетку у Хитној служби а касније на Интерном одељењу. Завршио специјализацију из интерне медицине 1998.год. и субспецијализацију из области гастроентерологије и хепатологије 2009.год. Активно се бавио спортом од 1979 год. до 1998. као члан ФК "Хајдук Вељко" Неготин и "Слога"Кобишница. Од 1999. год. до 2002. год. обављао је функцију председника

ФК "Слога" из Кобишнице. У 3 мандата је био одборник Скупштине општине Неготин. Од 2001 до 2005 године обављао је функцију председника Савета МЗ Кобишница.

На изборима за Народне посланике у народној скупштини Републике Србије 2014. године био сам кандидат за Народног посланика на листи СПС-ПУПС-ЈС.

Ожењен, супруга-лекар специјалиста гинекологије. Има ћерку која је такође завршила медицину.

 • Војислав Јануцић, економиста

Рођен 13.11.1949. године у Вељкову од оца Божидара и мајке Љубице.

Основну школу до четвртог разреда завршио у Вељкову, а до осмог разреда у Рогљеву.

Завршио средњу пољопривредну школу “ Рајко Боснић” Буково, а по завршетку средње

школе уписао је Вишу економску школу у Београду на којој је дипломирао 1971. године.

Као приправник је радио у Пољопривредној задрузи “Будућност” у Штубику. По доласку са одслужења војног рока прелази на рад у Пореску управу Неготин, да би 1976. године прешао у Пољотехну Неготин, где је радио до 2008. године.

У Пољотехни Неготин је највећи део рада провео на руководећим местима.

Ожењен, отац двоје деце, деда четири унука.

 • Миле Игњатовић, пензионер

Рођен је 23.05.1958.године у Речкој. Основну и средњу школу завршио у Неготину. Завршио је Вишу школу унутрашњих послова.

Засновао радни однос у Министарству унуташњих послова у Полицијској станици Неготин као криминалистички инспектор, затим командир станице граничне полиције Мокрање.

Пензионер, отац двоје деце. 

Надлежности Општинског већа

Општинско веће чини председник општине, заменик председника општине и 9 чланова Општинског већа, које бира Скупштина на период од 4 године тајним гласањем, већином од укупног броја одборника, на начин утврђен Пословником о раду Скупштине.
Кандидате за чланове Општинског већа, предлаже кандидат за председника општине.

Када одлучује о избору председника општине, Скупштина истовремено одлучује о избору заменика председника општине и чланова Општинског већа.

Председник општине је председник Општинског већа.
Заменик председника општине је члан Општинског већа по функцији.
Одборнику који буде изабран за члана Општинског већа престаје одборнички мандат.
Чланови Општинског већа могу бити на сталном раду у општини.

Општинско веће:

•    предлаже Статут, буџет и друге одлуке и акте које доноси Скупштина;
•    непосредно извршава и стара се о извршавању одлука и других аката Скупштине;
•    доноси Одлуку о привременом финансирању у случају да Скупштина општине не донесе буџет пре почетка фискалне године;
•    врши надзор над радом Општинске управе, поништава или укида акте Општинске управе који нису у сагласности са Законом,

Статутом и другим општим актом или одлуком коју доноси Скупштина;

•    решава у управном поступку у другом степену о правима и обавезама грађана, предузећа и установа и других организација у управним стварима из надлежности општине;
•    стара се о извршавању поверених надлежности из оквира права и дужности Републике;
•    поставља и разрешава начелника Општинске управе;
•    даје сагласност на акт о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе;
•    редовно извештава Скупштину, по сопственој иницијативи или на њен захтев о извршавању одлука и других аката Скупштине, и
•    доноси Пословник о свом раду на предлог председника општине.

Председник општине представља Општинско веће, сазива и води његове седнице.
Председник општине је одговоран за законитост рада Општинског већа.
Председник општине је дужан да обустави од примене одлуку Општинског већа за коју сматра да није сагласна Закону.
Општинско веће може да одлучује ако седници присуствује већина од укупног броја њихових чланова.
Општинско веће одлучује већином гласова присутних чланова, ако Законом или овим Статутом за поједина питања није предвиђена друга већина.

Општинско веће одлучује већином од укупног броја чланова када утврђује предлог Статута општине, предлог Одлуке о буџету и завршни рачун.

Организација, начин рада и одлучивања Општинског већа детаљније се утврђује његовим Пословником у складу са Законом и овим Статутом.

Председник општине и Општинско веће редовно извештавају Скупштину општине по сопственој иницијативи или на њен захтев, о извршавању одлука и других аката Скуштине.

Општинско већE У СЛУЖБИ ГРАЂАНА


Члановима Општинског већа општине Неготин грађани могу да се обрате ради решавања одређених проблема, остваривања одређеног вида сарадње, као и ради давања предлога и мишљења које би довело до унапређења општине Неготин. Сваки члан већа је задужен за одређену област тако да се грађани моле да у складу са облашћу на коју се питање односи обрате одговарајућем члану већа. Чланови већа ће грађане примати у малој сали СО Неготин сваког радног дана по следећем распореду :