Петак, 29. Јануар 2016.

Зимска акција добровољног давалаштва крви

Црвени крст Неготин и Институт за трансфузију крви Србије, организовали су јуче у просторијама Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, зимску кампању добровољног давалаштва крви.

Акцији, која је  организована под под слоганом ''Улепшајте дан себи и другима-дајте крв'' одазвало се 55 добровољних давалаца, а прикупљене су 42 јединице крви, док су остали одбијени из медицинских разлога.Посебан допринос акцији дали су волонтери Црвеног крста Неготин који су поред промовисања и помоћи у реализацији акције личним давањем допринели постигнутом резултату, јер су сви пунолетни волонтери дали крв на самој акцији и наставили да подстичу друге да следе њихов пример.

 

“Резултати су очекивани, али наравно њима се нећемо задовољити јер увек може боље и трудићемо се да пробудимо још више хуманости у Неготинцима, како би резултати бивали још бољи” – истиче Љубицa Маринковић, секретар Црвеног крста Неготин.


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.